Condemnat a un any de presó per un delicte d’abús sexual a una menor a Tarragona

La Fiscalia sol·licitava una pena de quatre anys, però el jutge accepta dos atenuats de la defensa.

14/12/2022

Mar Rovira / Tarragona – L’Audiència de Tarragona ha condemnat un jove a un any de presó per un delicte d’abús sexual a una menor. Els fets es remunten al desembre de 2018, quan la víctima, que es trobava amb un amic a Tarragona, va patir tocaments per part del condemnat. Quan van passar els fets, la noia tenia quinze anys i residia en un centre d’acollida. El jutge també ha imposat al jove cinc anys de llibertat vigilada i una indemnització de 1.500 euros de responsabilitat civil. La Fiscalia demanava quatre anys de presó, però el magistrat ha acceptat els atenuants de dilacions indegudes i d’alteració psíquica proposats per la defensa. “Considerem adequat imposar una pena inferior en un grau del límit mínim de la pena disposada legalment”, justifica la resolució.

En la sentència que ha tingut accés l’ACN, el jutge considera que ha quedat provat que la víctima va patir tocaments als pits i al cul per part del condemnat quan es trobava amb un amic al passeig de Sant Antoni de Tarragona. Segons la interlocutòria, el jove, també acompanyat d’un grup d’amics, va agafar pel coll la menor i li va fer tocaments, tot i que ella s’hi va negar i va intentar apartar-lo. “No va poder perquè ell era molt més fort que ella”, detalla l’escrit. El primer episodi d’abús es va allargar més de vint minuts. La víctima va tornar a patir els abusos quan va poder marxar cap al centre d’acollida on residia. Un cop allí, va explicar els fets a una educadora que va proposar-li presentar una denúncia.

Alhora, el magistrat també ha considerat acreditat que el noi havia ingerit begudes alcohòliques i fumat substàncies estupefaents que van afectar les seves capacitats. També ha tingut en compte l’informe mèdic que certifica que l’acusat té diagnosticat un trastorn de personalitat. De fet, el jutge ha acceptat dos dels tres atenuants sol·licitats per la defensa. En concret, l’atenuant d’alteració psíquica pel que s’ha manifestat anteriorment i el de dilacions indegudes pels dos anys i sis mesos de paralització del procés.

La sentència, dictada el 24 de novembre d’aquest any i notificada dimecres passat, ha aplicat la nova llei de llibertat sexual, coneguda com ‘només sí és sí’, la qual estableix que els actes de caràcter sexual amb una menor de setze anys seran castigats amb una pena de dos a sis anys. “L’única modificació existent és la qualificació del delicte d’abús, però la punibilitat de les penes és la mateixa”, assenyala la interlocutòria.

Pel delicte d’abús sexual, el jutge ha dictat una pena d’un any, cinc anys de llibertat vigilada i tres d’inhabilitació per treballar amb menors. També ha imposat al condemnat la prohibició d’acostar a menys de 200 metres de la víctima durant un període de cinc anys i una indemnització de 1.500 euros de responsabilitat civil, així com el pagament dels costos processals.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades