Desmunten totalment la ‘summa cavea’ de l’amfiteatre de Tarragona pel seu estat de deteriorament

Els tècnics preveuen treure les graderies d'aquesta zona de l'edifici romà en les pròximes dues setmanes
Part de les graderies de la 'summa cavea' de l'amfiteatre de Tarragona que estan sent desmuntades. / Neus Bertola

07/12/2022

Neus Bertola / Tarragona .- L’Ajuntament de Tarragona ha decidit desmuntar el conjunt de les graderies que configuren la ‘suma cavea’, la part més alta de l’amfiteatre romà rehabilitada. Es tracta d’una estructura reconstruïda als anys setanta, que s’hauria fet “amb poc criteri constructiu”, segons afirma l’arquitecta municipal Raquel Casals. Casals ha defensat que “no poden salvar” aquest part de l’amfiteatre, i finalment es retirarà perquè no té “gens d’interès històric” i deixar-la a la intempèrie pot comportar “un problema de seguretat”. Els tècnics preveuen desmuntar la totalitat d’aquestes graderies abans de les festes de Nadal i no contemplen reconstruir la zona en un futur pròxim.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades