25 detinguts per la policia federal que pretenien perpetrar un cop d’estat a Alemanya

Segons la Fiscalia, tenien com a objectiu reemplaçar l'ordre estatal al país.

07/12/2022

El grup especial BKA de la policía federal alemanya ha detingut 25 components d’una organització terrorista que planejava un cop d’estat a Alemanya. Segons la Fiscalia, els sospitosos pertanyen a una organització terrorista fundada, com a molt tard, a finals de novembre de l’any passat, “que s’ha fixat l’objectiu d’acabar amb l’ordre estatal establert a Alemanya i substituir-lo per la seva pròpia forma d’Estat, les grans línies del qual ja han estat elaborades”. “Els membres de l’organització són conscients que aquest pla només es pot fer mitjançant l’ús de mitjans militars i la violència contra representants de l’Estat”, cosa que inclou morts, que accepten com a “pas intermedi per aconseguir el ‘canvi del sistema a tots els nivells'”, afegeix el comunicat.

Als acusats els uneix “un rebuig profund a les institucions de l’Estat i a l’ordre liberal democràtic” de la República Federal d’Alemanya, que amb el temps els ha portat a prendre la decisió de “participar en la seva eliminació violenta” i començar per això amb preparatius concrets. Els membres de l’agrupació segueixen un conglomerat de mites conspiratius consistent en narracions de l’anomenada ideologia dels Reichsbürger (Ciutadans del Reich) –moviment ultradretà que no reconeix la sobirania de l’actual Alemanya- i QAnon.

L’òrgan central de l’agrupació és un “consell” i compta a més amb un “braç militar”, al qual correspon la presa planejada del poder per la força de les armes.
Segons la Fiscalia, alguns dels membres de l’organització van exercir en el passat un servei actiu a l’exèrcit alemany.
Els 22 presumptes membres de l’organització, dels quals dos actuaven com a caps, són ciutadans alemanys, igual que dos dels tres simpatitzants detinguts, mentre que el tercer és una ciutadana russa.

Les detencions es van produir als estats federats de Baden-Württemberg, Baviera, Berlín, Hesse, Baixa Saxònia, Saxònia i Turíngia, així com un cas a Kitzbühel (Àustria) i un altre a Perusa (Itàlia).
Les batudes, en què participen més de 3.000 agents, encara continuen i s’estan duent a terme a més als estats de Brandenburg, Renània del Nord-Westfàlia, Renània-Palatinat i Sarre. L’operatiu es dirigeix així mateix contra 27 acusats més.

 

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades