Mor als 78 anys l’exdiputat de CiU Jaume Camps i Rovira

Llicenciat en dret, va ser membre del Parlament durant set legislatures consecutives.
L'exdiputat de CiU Jaume Camps, assegut en un escó del Parlament de Catalunya. / Xavier Alsinet -Arxiu

02/12/2022

Ha mort als 78 anys l’exdiputat de Convergència i Unió Jaume Camps i Rovira, segons ha pogut confirmar l’ACN. Nascut a Barcelona el 9 de novembre del 1944, es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona i es va diplomar en estudis tributaris i financers. L’activisme polític el va dur a formar part del Sindicat Democràtic d’Estudiants. El 1975 es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), formació a la qual va representar a l’Assemblea de Catalunya i al Consell de Forces Polítiques de Catalunya. També va ser vicepresident de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya. Va formar part del Parlament com a diputat de Convergència i Unió durant set legislatures, del 1980 al 2005.

L’any 2004 va renunciar a l’escó i va ser proposat per CiU com a membre del Consell Consultiu de la Generalitat.

L’any 2012 va declarar com a investigat en el marc del cas Millet per un suposat pagament de la constructora Ferrovial. Dos anys més tard el jutge va arxivar el cas amb l’argument que en cas que hi hagués hagut delicte ja havia prescrit.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor el director de cinema Agustí Villaronga als 69 anys

Mor el director de cinema Agustí Villaronga als 69 anys

El director de cinema Agustí Villaronga ha mort aquest diumenge de matinada als 69 anys, segons ha confirmat l’Acadèmia del Cinema Català en un comunicat. El també guionista es va donar a conèixer popularment amb l’adaptació homònima de la novel·la d’Emili Teixidor...

Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

L'històric líder sindicalista d'UGT Nicolás Redondo ha mort als 95 anys a Madrid, segons ha confirmat el mateix sindicat. Redondo va néixer a Barakaldo, al País Basc, el 1927 i mentre exercia de treballador metal·lúrgic es va afiliar a la UGT i al PSOE el 1945. Va ser...