Mor als 78 anys l’exdiputat de CiU Jaume Camps i Rovira

Llicenciat en dret, va ser membre del Parlament durant set legislatures consecutives.
L'exdiputat de CiU Jaume Camps, assegut en un escó del Parlament de Catalunya. / Xavier Alsinet -Arxiu

02/12/2022

Ha mort als 78 anys l’exdiputat de Convergència i Unió Jaume Camps i Rovira, segons ha pogut confirmar l’ACN. Nascut a Barcelona el 9 de novembre del 1944, es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona i es va diplomar en estudis tributaris i financers. L’activisme polític el va dur a formar part del Sindicat Democràtic d’Estudiants. El 1975 es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), formació a la qual va representar a l’Assemblea de Catalunya i al Consell de Forces Polítiques de Catalunya. També va ser vicepresident de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya. Va formar part del Parlament com a diputat de Convergència i Unió durant set legislatures, del 1980 al 2005.

L’any 2004 va renunciar a l’escó i va ser proposat per CiU com a membre del Consell Consultiu de la Generalitat.

L’any 2012 va declarar com a investigat en el marc del cas Millet per un suposat pagament de la constructora Ferrovial. Dos anys més tard el jutge va arxivar el cas amb l’argument que en cas que hi hagués hagut delicte ja havia prescrit.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor l’escriptor Antonio Gala

Mor l’escriptor Antonio Gala

L'escriptor Antonio Gala, considerat un dels referents literaris espanyols contemporanis, ha mort avui als 92 anys a Còrdova. El poeta i novel·lista feia anys estava allunyat de la vida pública, dins la seu de la seva fundació, Corpus Christi. Un agreujament de la...

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

La cantant nord-americana Tina Turner, coneguda com la reina del Rock, ha mort avui als 83 anys a la seva casa de Suïssa, segons informa la premsa britànica. The Telegraph pública que en els últims set anys ha patit càncer i el 2017 va patir un trasplantament de...