Detenen a Salou un membre d’una organització criminal relacionat amb una estafa que supera el dos mil milions d’euros

Es tracta d´un individu de nacionalitat russa de 35 anys, que formava part d'una organització criminal, que va crear un entramat empresarial al Kazakhstan relacionat amb inversions.

01/12/2022

Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha detingut a Salou un ciutadà d’origen rus, pertanyent a una important organització criminal, especialitzada en estafes. L’arrest s’ha registrat a una casa d’alt nivell econòmic on ha intervingut el Grup especial GRS de la Benemèrita a Barcelona.

El detingut formava part d’una organització criminal de caràcter transnacional formada per sis persones, la majoria russos, que havien creat i registrat al Kazakhstan diverses empreses de caràcter financer, que imitaven activitats d’inversió, que realment mai no es donaven, seguint el principi de la piràmide financera o esquema piramidal.

Més de dos mil milions d’euros

Gairebé 700 víctimes de l’organització han arribat a perdre 1 bilió i 60 milions de tenge kazakh, que és l’equivalent a més de dos mil milions d’euros, en dipòsits financers, dels quals l’organització es va apropiar il·lícitament. Oferien dividends de més del 200% anual, cosa que va incitar moltes de les víctimes a recomanar les inversions a amics i coneguts.

Les estafes van tenir lloc del març de l’any 2016 al juliol del 2017 afectant víctimes de diferents nacionalitats.

Localització a Salou amb documentació falsa

Els fets han resultat com a conseqüència de notícies que va rebre la Unitat orgànica de Policia Judicial, sobre la presència d’un individu estranger que podria estar residint a Salou i podia portar documentació falsa.

Després de nombroses gestions i diligències, recolzades en nombrosos operatius del personal de la Unitat, es va poder centrar una persona en un xalet d’alt standing a la localitat de Salou, que podia coincidir amb les informacions rebudes, i que dels controls a què va ser sotmès, es va observar que no sortia del seu domicili només en comptades ocasions i prenia mesures de seguretat per evitar possibles seguiments, per la qual cosa els investigadors no van tenir dubtes que podien trobar-se davant d’aquesta persona.

Amb aquesta informació es va establir una vigilància contínua sobre la zona, fins que avui al matí, es va establir un dispositiu operatiu amb agents de diverses Unitats de la Comandància juntament amb un equip especialitzat en entrades a domicili del GRS de la Guàrdia Civil amb seu a Barcelona, ​​que va accedir al domicili sense cap incident, i va procedir a la detenció de l’individu.

El detingut romandrà a dependències de la Guàrdia Civil de Tarragona, a disposició de l’Autoritat Judicial titular del Jutjat d’Instrucció 1 dels de Tarragona, fins que es finalitzin les diligències, tot esperant que es resolgui el pertinent procediment d’extradició per al lliurament del mateix a les Autoritats del Kazakhstan.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades