Deporten al Marroc els activistes Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir

Badaoui es trobava al CIE de Zona Franca des del 20 d'octubre.
El president de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana de Reus, Mohamed Said Badaoui. / Eli Don

19/11/2022

Els activistes Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir han estat deportats al Marroc, segons han confirmat a l’ACN fonts properes a Badaoui. El primer d’ells es trobava al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca des del 20 d’octubre. El jutjat de guàrdia de Reus va acordar el seu ingrés al CIE per un període màxim de 60 dies, després que la Policia Nacional el detingués en relació amb l’ordre d’expulsió que tenia pendent des de l’estiu. El seu company Azbir va ser detingut a Vilanova i la Geltrú el 18 d’octubre però no es va acordar el seu ingrés al CIE. L’origen de les detencions és una denúncia de la Comissaria General d’Informació per “radicalisme ideològic” i “difusió de postulats radicals progihadistes”.

Badoui fa més de 30 anys que viu a Catalunya i és president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adecom) a Reus, mentre que Azbir en fa més de 20 que viu a Vilanova i la Geltrú i és president de l’associació islàmica Al-Forkan.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades