Sánchez diu que abans que s’acabi el primer trimestre hi haurà 330 quilòmetres del corredor del Mediterrani en servei

La ministra anuncia que demà entra en funcionament doco, la plataforma de mobilitat de Renfe.
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una atenció als mitjans al Tomorrow Mobility. / Aina Martí

16/11/2022

Aina Martí / Barcelona – La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha defensat que les obres del corredor del Mediterrani “avancen molt”, amb més de 233 quilòmetres en servei i ha pronosticat que abans que s’acabi el primer trimestre del 2023 la xifra s’ampliarà fins als 330. La titular de Transports ha reivindicat la “proposta actual” de traçat fins a Hongria i ha afirmat que “qualsevol modificació que suposi fer més curt el corredor no és l’opció més avantatjosa”, després que se sabés que la Comissió Europea està revisant el reglament de la xarxa ferroviària europea. D’altra banda, ha aprofitat la visita al Tomorrow Mobility, per anunciar que dijous entrarà en funcionament doco, la plataforma de mobilitat de Renfe.

En una atenció als mitjans al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, Sánchez ha defensat que a la Comissió Europea “ningú qüestiona l’eix ferroviari del corredor mediterrani i atlàntic” en el seu tram per la península Ibèrica i ha recordat que aquestes obres es poden finançar amb fons comunitaris com els Next Generation.

Sánchez ha insistit que l’Estat i la resta de països involucrats negociaran amb la Comissió per assegurar que el traçat es manté fins a Hongria i no es canvia per evitar passar per Ucraïna. “Nosaltres defensem la proposta actual”, ha reiterat.

Pel que fa a la nova aplicació, ha assegurat que es troba en una “fase molt inicial” però té potencial per ser una iniciativa “referent” i “pionera” de l’administració pública a escala internacional.

L’aplicació arrenca amb una versió en proves a què s’aniran sumant funcionalitats i serveis al llarg del mes vinent. La plataforma permet planificar, reservar i mitjançant un pagament únic gaudir de tots els serveis que ofereix.

De moment, Renfe ha anunciat que les empreses Bolt, Cooltra, Karhoo, Movitaxi i Reby, s’uneixen a la plataforma. Amb aquesta aliança, doco oferirà els serveis dels 2.000 trens diaris a 200 destinacions de Renfe; dels 10.000 conductors de VTC i de taxi de Bolt; de les 3.500 motos de Cooltra; dels 22.000 vehicles de la plataforma de taxi i VTC Karhoo i també dels 2.500 patiets elèctrics de Reby.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades