La Fiscalia europea arxiva la investigació contra David Madí per desviament de fons de la UE

El ministeri públic no troba indicis d'obtenció il·lícita de subvencions de l'ex número dos d'Artur Mas
Imatge de David Madí a la sortida de la Ciutat de la Justícia el 30 d'octubre de 2020. / Pol Solà

14/11/2022

La Fiscalia europea ha decidit arxivar la investigació contra l’empresari i ex dirigent de CDC David Madí per presumpte desviament de fons de la Unió Europea. Al mateix expedient s’investigava el també empresari Joan Ferran. En el marc de l’operació Volhov es va enregistrar una conversa telefònica de Madí en què deia que en un acte de Foment havia parlat amb Iván Redondo, aleshores mà dreta de Pedro Sánchez, sobre el repartiment de diners provinents dels Fons Next Generation. El jutge del cas Volhov va demanar remetre la conversa a la Fiscalia europea, que l’ha arxivat en no trobar indicis d’obtenció il·lícita de subvencions de l’ex número dos d’Artur Mas.

Al text de l’arxiu de les investigacions la Fiscalia constata que Madí i Ferran van mantenir una conversa telefònica en la qual el primer explicava al segon que Redondo li havia explicat la manera com presentar projectes per captar fons europeus.

La trobada entre Madí i Redondo hauria tingut lloc en un acte de Foment del Treball. El març passat, quan la Fiscalia europea va demanar al jutge del cas Volhov que li remetés la conversa, la patronal va precisar que a la reunió a que es referia Madí van assistir-hi prop de 60 empresaris i que Redondo va participar-hi per videoconferència.

La conversa “evidencia”, segons la Fiscalia, que Madí té contactes o relacions privades “de les quals se serveix en el desenvolupament de la seva activitat professional”, però més enllà d’això, i “esgotades les vies d’investigació possibles”, creu que “no és possible determinar ni la identitat dels contactes ni si en el desenvolupament de la seva activitat d’assessorament es va servir d’aquests contactes per a l’obtenció o utilització indeguda de subvencions europees”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades