La Policia Nacional deté dues persones al Berguedà que organitzaven rituals de tipus xamànic amb consum d’ayahuasca

S'auto presentava com a “dona medicina”, en al·lusió a les substàncies que subministrava, i era assistida a les celebracions xamàniques per l'anomenat “músic medicina”.
CNP

11/11/2022

La Policia Nacional ha detingut dues persones a la comarca de Berguedà (Barcelona) per la seva presumpta participació en delictes contra la salut pública. Els agents van intervenir quan començaria un ritual en què, sota diferents pretextos, s’oferien substàncies psicoactives amb greu risc per a la salut. Gràcies a la col·laboració ciutadana fa unes quantes setmanes es va posar en coneixement dels investigadors les sospites sobre les activitats d’aquestes persones. Aquesta col·laboració es va produir a través del correu electrònic habilitat per a la comunicació relacionada amb aquest tipus de fets: sectasdestructivas@policia.es

Dona medicina

Entre els arrestats hi ha una dona que es denominava sacerdotessa xamànica, psicoterapeuta i coach, que oferia diferents tècniques com reiki, PNL o registres akashicos. Era presentada com a “dona medicina” en al·lusió a les substàncies que subministrava i era assistida en les celebracions pel denominat “músic medicina”.

Durant les cerimònies es realitzaven rituals l’objectiu principal dels quals era el consum d’ayahuasca, a la qual anomenaven “medicina”. També se subministraven il·legalment de forma lucrativa substàncies psicoactives prohibides, el consum de les quals comporta un alt risc per a la salut física i mental.

Finançament i control a través de substàncies psicoactives

L’ús de substàncies psicoactives funcionava com a eina de captació i control dels assistents, així com font de finançament de les activitats dels organitzadors. En alguns casos aquestes substàncies eren utilitzades com a teràpia substitutiva de la medicina convencional, cosa que facilitava la manipulació mental i col·locava els consumidors en una situació de major vulnerabilitat davant les seves malalties.

Durant l’operatiu en què es van fer les detencions, els membres del grup es disposaven a celebrar un ritual a la comarca barcelonina de Berguedà. En el registre practicat, s’han intervingut diners en metàl·lic i diferents substàncies presumptament psicoactives, com ara ayahuasca, rapé, bolets al·lucinògens i sant pedr. A més, s’han incautat més de 700gr de marihuana, així com altres efectes d’interès per a la investigació.

Les detencions han estat efectuades per agents de la Comissaria General d’Informació en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona i sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos de Berga.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades