Nou detinguts a Madrid per un assassinat gràcies a una etiqueta de preu d’un bazar

Els presumptes autors van comprar uns guants de làtex i cinta americana, que van utilitzar per lligar la víctima.
CNP

10/11/2022

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal implicat en la mort d’un home a qui van assaltar per robar-li la caixa forta. Un total de nou persones han estat detingudes les quals van planificar cometre un robatori amb violència a la vivenda de la víctima al districte madrileny de Puente de Vallecas, a la qual van emmordassar, lligar de mans i torturar, causant-li la mort. El cadàver va ser trobat unes 30 hores després, i es va trobar el pestell de la porta actiu des de l’interior, cosa que impedia l’accés al domicili. Els investigadors, després d’una primera inspecció ocular, van localitzar una etiqueta a l’escenari del crim procedent d’un comerç on els presumptes autors van adquirir guants de làtex i cinta americana emprats en els fets, sent un element crucial per identificar-lo. Arran d’una publicació al compte de Twitter @policia, on se sol·licitava col·laboració ciutadana urgent per la comissió d’un delicte greu, adjuntant-se la fotografia d’aquesta etiqueta, es van rebre un gran nombre de missatges que van facilitar les tasques de recerca.

Els fets van tenir lloc el 28 de novembre de l’any passat, quan els agents van ser alertats per familiars i amics de la víctima davant l’absència de notícies seves, i es van desplaçar efectius de seguretat ciutadana al seu domicili al carrer Sierra Toledana de Madrid per comprovar l’estat aquesta persona. Un cop allà, van comprovar que la porta estava tancada amb pestell per la part interior, per la qual cosa va ser necessària la intervenció d’un manyà per permetre l’accés. Just darrere de la porta, van localitzar el cadàver d’un home el qual es trobava semidespullat, emmordassat amb cinta americana i lligat de mans amb una brida, presentant signes de violència. Fins al lloc es van desplaçar agents del grup V d’Homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Madrid que es van fer càrrec de la investigació.

Etiqueta taronja amb la inscripció: “SUPER BAZAR”

Després de la primera inspecció ocular duta a terme a l’escenari del crim, els agents van trobar una etiqueta taronja amb una inscripció que podria correspondre’s amb el nom de la botiga en què els presumptes autors haurien adquirit guants de làtex i cinta americana utilitzats al il·lícit, tractant-se d’un element de gran interès per als investigadors. A més, van comprovar que només una de les estances de la casa es trobava revolta i amb signes de força, el dormitori i vestidor de la víctima, esbrinant que aquest desordre tenia com a objectiu el robatori de la caixa forta allí oculta.

Avançades les indagacions i una vegada identificat l’home mort, els agents van poder determinar que els autors van assaltar el domicili sabent que la víctima era a l’interior per aconseguir el codi d’obertura de la caixa forta, portant material per a la seva immobilització , cosa que demostra una clara planificació i perfecte repartiment de tasques entre els implicats. Els mateixos es van veure finalment obligats a fer servir ganivets de cuina per desanclar la caixa forta davant la negativa de la víctima a facilitar la combinació, desencadenant en el fatal desenllaç.

Les indagacions van permetre concretar el moment exacte en què es va produir l’atac, sent el dia anterior a la troballa del cos. Paral·lelament, els policies van treballar al voltant de l’etiqueta intervinguda, iniciant una dificultosa tasca de localització del comerç. Es van inspeccionar multitud d’establiments de la zona i fins i tot es va estendre la cerca a altres districtes i localitats de Madrid, i aquestes gestions són infructuoses. Donada la urgència i gravetat de la situació, es va realitzar una crida a la col·laboració ciutadana a través del perfil de Twitter @policia, creant una gran repercussió que va provocar la recepció de milers de missatges. Després de l’anàlisi de totes les informacions, els agents van aconseguir ubicar la botiga on es van adquirir els productes a la localitat de Parla.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades