La Fiscalia de Barcelona demana que els síndics de l’1-O siguin jutjats al Tribunal Suprem

El ministeri públic argumenta que un dels cinc encausats és aforat per ser diputat al Congrés.
El president del Parlament, Roger Torrent, l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, i part del Govern en funcions, al costat dels síndics de l'1-O abans del seu judici, el 3 de març de 2021. / Jordi Bedmar/Generalitat

09/11/2022

La Fiscalia de Barcelona ha demanat que els cinc síndics electorals de l’1-O siguin jutjats al Tribunal Suprem atès que un d’ells, Josep Pagès, és aforat per ser diputat al Congrés per Junts per Catalunya, segons ha avançat ‘El nacional’ i han confirmat a l’ACN fonts jurídiques. Els síndics van ser absolts dels delictes de desobediència i usurpació de funcions pel Jutjat del Penal número 11 de Barcelona, però el juliol passat l’Audiència de Barcelona va ordenar repetir el judici. Ara la Fiscalia demana que la causa es derivi a l’alt tribunal espanyol, perquè, per bé que alguns dels síndics no són aforats, hi ha una connexió material entre ells que fa necessari que siguin jutjats davant del mateix tribunal.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades