Els hospitals de Tarragona i l’Ebre poden ja gestionar les baixes dels pacients que hi ingressen

L'automatització permetrà evitar més de 25.000 visites anuals per fer el tràmit als CAP de les dues regions.
Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa. / Arxiu

09/11/2022

Els hospitals de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre poden ja gestionar les baixes mèdiques dels pacients que hi ingressen. La mesura, segons el Departament de Salut, vol desburocratitzar la gestió d’aquestes baixes. Al Camp de Tarragona, els pacients que ingressin , de forma programada o urgent, als hospitals universitaris Joan XIII de Tarragona i el de Sant Joan de Reus, a més del de Santa Tecla, el Comarcal del Vendrell i el Pius de Valls rebran la baixa laboral de forma automàtica, sense necessitat de fer la gestió al CAP de referència. A les Terres de l’Ebre, seran l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, el Comarcal d’Amposta, el Comarcal de Móra d’Ebre i la Clínica Terres de l’Ebre.

El Departament ha insistit que la mesura evitarà que els familiars dels pacients s’hagin de desplaçar als CAP per tramitar les baixes, que ara es rebran de forma automàtica. Una mesura que beneficiarà la població en edat laboral i vol agilitar processos, disminuir el nombre de visites de l’atenció primària per aquest tipus de gestions, desburocratitzar el sistema així com millorar l’experiència del pacient i del seu entorn familiar.

En el cas del Camp de Tarragona, el 19% de les incapacitats temporals generades a la Regió Sanitària són per ingrés hospitalari. Això suposa que la gestió automatitzada de les baixes permeti estalviar entre 15.280 i 27.290 visites anuals als CAP. En el cas de les Terres de l’Ebre, on durant la fase de proves durant les últimes setmanes de prova s’han generat 40 incapacitats temporals i 21 comunicats de confirmació al Verge de la Cinta, la previsió és estalviar entre 3.991 i 7.127 visites anuals als CAP.

La mesura s’aplica inicialment als pacients hospitalitzats de diferents procedències: urgències, programats quirúrgics i programats mèdics. Així doncs, la tramitació de la incapacitat temporal ja s’inicia a l’hospital al prescriure-la d’acord amb l’ordre d’ingrés. Un cop el pacient està ingressat, l’administració del centre recull la informació requerida per gestionar la baixa i es genera automàticament el comunicat de confirmació si el pacient segueix ingressat set dies després del primer dia que es va faltar a la feina, amb una validesa màxima de catorze dies.

Tant la baixa com el primer comunicat es podran descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els següents comunicats de confirmació, a partir d’aquests catorze dies, s’han de gestionar a l’atenció primària.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

El BOE publica la fi de la mascareta al transport públic

El BOE publica la fi de la mascareta al transport públic

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres al matí la fi de la mascareta al transport públic. El Consell de Ministres va aprovar la mesura aquest dimarts i la seva aplicació comença aquest dimecres, un cop publicada al butlletí. Tot i la...