Reobert el tràfic del Prat després d’estar tancat prop d’una hora pel pas d’un coet xinès per l’espai aeri de l’Estat

L'Agència Europea de Control Aeri adverteix que hi pot haver retards i desviaments en les rutes aèries durant el matí.
Imatge d'arxiu d'un avió enlairant-se a la tercera pista del Prat. / Àlex Recolons

04/11/2022

L’aeroport del Prat ha reobert el tràfic després d’estar tancat prop d’una hora pel pas d’un coet xinès per l’Estat, que ha obligat a suspendre totes les operacions, tant les sortides com les arribades, entorn de les nou i vint minuts del matí. A primera hora del matí l’Agència Europea de Control Aeri ja ha advertit que el pas del coet podia provocar retards i desviaments en les rutes aèries durant el matí, entre les 9 i les 13 hores. Es tracta del coet CZ-5B, que mesura 18 metres i pesa 23 tones. És un dels més grans que ha entrat a l’atmosfera en els últims anys i està previst que aquest matí caigui sobre l’oceà Índic.

D’altra banda, Enaire ha informat en un comunicat que ha aixecat les restriccions establertes a algunes zones de l’Estat a causa del pas del coet xinès. D’aquesta manera, de forma progressiva, s’ha reobert el trànsit aeri que s’havia tancat a quarts de deu del matí a les illes Balears, Navarra, Castella i Lleó, Aragó i La Rioja.

Enaire també ha afirmat que l’entrada no controlada a l’atmosfera del coet ha estat monitoritzada “en tot moment” per diferents organismes i institucions nacionals i internacionals.

Els retards provocats pel tancament del trànsit aeri a algunes zones de l’Estat ha coincidit amb la segona jornada de vaga dels tripulants de cabina de Vueling, que ha obligat a l’aerolínia a cancel·lar 29 vols al Prat de forma preventiva aquest divendres.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades