Exhumen les restes de Queipo del Llano de matinada

La Germandat de la Macarena afirma que ha donat compliment a la llei i demana desaparèixer del focus mediàtic.

03/11/2022

La Germandat de la Macarena ha exhumat durant la matinada d’aquest dijous les restes del militar colpista Gonzalo Queipo del Llano. Des del 1951 les restes es trobaven sota la cambra de la verge de la Basílica de l’Esperança Macarena de Sevilla, un recinte religiós. També s’han exhumat les restes de Genoveva Martí Tovar, dona de Queipo del Llano, i de Francisco Bohórquez Vecina. En un comunicat, la Germandat ha afirmat que d’aquesta manera dona compliment al mandat de la Llei de memòria. Afegeix que l’exhumació s’ha fet en la “més estricta” intimitat i amb “absolut respecte” als familiars presents i demana quedar fora del focus mediàtic.

En aquest sentit, la Germandat ha subratllat la disposició de les famílies a “col·laborar” amb la corporació macarena per portar a terme aquesta acció i ha explicitat que el procediment ha comptat amb el seu consentiment.

Un cop exhumades les restes i entregades a la família, la Germandat ha demanat respecte per a les famílies ja que aquest és ara un assumpte que pertany al seu àmbit privat i íntim.

Així, ha demanat quedar “al marge” de qualsevol polèmica ideològica i política i ha assegurat que desitja desaparèixer del focus mediàtic per aquest assumpte, un cop resolt.

Per últim, ha defensat que sempre ha estat compromesa amb les lleis d’un estat democràtic i que no s’ha situat “en cap moment” al marge de la llei.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades