El Defensor del Pueblo obre investigació per l’expulsió d’un tren de 22 escolars de l’Anoia que viatjaven a Lleó

Gabilondo demana a Renfe informació sobre el cas i valora si va suposar una violació dels drets dels menors
Imatges cedides per les famílies a ACN

27/10/2022

El defensor del pueblo, Ángel Gabilondo, ha obert una investigació per l’expulsió d’un tren de 22 escolars de la Llacuna (Anoia) d’entre 10 i 11 anys que viatjaven a Lleó de colònies. Es tracta d’una actuació d’ofici que analitzarà el succés. Gabilondo ha sol·licitat a l’empresa pública Renfe informació a l’entorn del cas “per si poguessin suposar una violació dels drets dels menors”. Cal recordar que els alumnes van ser expulsats del comboi per un revisor que va al·legar mal comportament, en una mesura que Renfe ha considerat “absolutament excepcional”. Les famílies han anunciat que denunciaran la companyia.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

L’advocat Boye demana l’’habeas corpus’ per a Clara Ponsatí

L’advocat Boye demana l’’habeas corpus’ per a Clara Ponsatí

Gonzalo Boye, advocat de l’exconsellera Clara Ponsatí, ha demanat aplicar la figura de l’’habeas corpus’ a la seva clienta perquè considera que la seva detenció és il·legal i vol que comparegui directament davant del jutge instructor, segons han confirmat a l’ACN...