Investigat un inspector dels Mossos per la gravació d’una reunió del tribunal encarregat de dos processos de selecció

Es tracta d’un agent que treballa a la Divisió d’Avaluació i Serveis, comandada per Trapero.

25/10/2022

Una jutgessa ha citat a declarar un inspector dels Mossos d’Esquadra per la gravació amb el mòbil d’una reunió del tribunal que havia de jutjar els processos de selecció de nous inspectors i intendents, segons ha avançat ‘El Món’ i ha pogut confirmar l’ACN. Es tracta d’un agent que treballa a la Divisió d’Avaluació i Serveis, comandada pel major Josep Lluís Trapero. Aquesta unitat té un intendent i tres inspectors. El cos ha obert a l’inspector investigat un expedient disciplinari i com a mesura cautelar l’ha retirat de la unitat i l’ha enviat al complex central d’Egara a fer altres tasques. La Divisió d’Afers Interns (DAI) s’ha ocupat de la investigació d’aquest cas actuant com a policia judicial.

Els fets es remunten a fa un mes, quan es va trobar un mòbil amb la gravadora activa amagat en un calaix de la sala on es reunia el tribunal avaluador dels processos de selecció. El telèfon no tenia SIM i era de prepagament. Les proves es van suspendre i el cas es va judicialitzar. Ara la jutgessa ha obert la fase d’instrucció i ha citat a declarar com a investigat un inspector, que era suplent del tribunal.

Precisament, els dos processos de selecció que van quedar aturats ara s’han reprès. La presidenta del Tribunal Qualificador ha emès un informe amb data 19 d’octubre que conclou que no hi ha hagut afectació en els processos selectius dels principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés i promoció a la funció pública, i que es poden reprendre amb totes les garanties.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades