Una cadena humana de més d’un centenar de persones trasllada els llibres de la llibreria Nollegiu del Clot al nou local

Aficionats a la lectura de diverses edats canvien d'ubicació més de 8.000 títols.
Cadena humana pel trasllat de la llibreria Nollegiu del Clot. / Maria Asmarat

23/10/2022

Una cadena humana de més d’un centenar de persones ha traslladat els llibres de la llibreria Nollegiu del Clot al seu nou local. Els participants, aficionats a lectura de diverses edats, han anat passant-se els llibres des del carrer València 608 fins a arribar al número 588 de la mateixa vorera, a 200 metres de distància. En total, s’han traslladat més de 8.000 títols. A finals d’agost l’establiment va anunciar que tancava per fuites d’aigua al local, però l’endemà va trobar un altre espai molt pròxim per poder quedar-se al barri. “Vam decidir que valia la pena continuar treballant al Clot, un barri que ens estimem i amb el que tenim vinculació”, ha assegurat el llibreter de la Nollegiu, Xavier Vidal.

Un cop els responsables de l’establiment van anunciar que continuaven al barri, asseguren que van rebre “molts” de correus electrònics demanant que fessin una cadena humana, tal com van fer fa uns anys quan van canviar d’ubicació la botiga del barri del Poblenou. És per aquest motiu que Vidal ha explicat que, per “petició popular” han decidit repetir la iniciativa. Més de 180 persones s’han apuntat per formar part de la cadena humana.

Els participants s’han trobat a les 10h del matí al local del número 608, on han esmorzat. Cap a les 11 els responsables de la Nollegiu els han donat indicacions i a continuació s’han anat disposant en fila pel carrer València. Vidal s’ha situat a la capçalera de la cadena humana i ha anat agafant els llibres, que estaven ordenats alfabèticament. A l’arribada, al número 588, s’hi ha posat l’Elisa, també llibretera de la Nollegiu, que ha anat col·locant els volums a la lleixa corresponent.

Amb tot, el nou establiment obrirà portes a aquest dilluns 24 d’octubre. És un espai de 140 metres quadrats amb entrada pel carrer València i pel carrer Enamorats i que encabirà al voltant de 12.000 llibres. “Paga la pena, mentre es pugui, mantenir el que nosaltres interpretem com un servei que es presta a la ciutadania”, ha celebrat Vidal.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades