El jutge denega l’internament a un CIE d’Amarouch Azbir i el deixa en llibertat amb compareixences tres cops per setmana

El cas es diferencia del seu company activista Mohamed Said Badaoui, que divendres va ingressar al CIE

23/10/2022

El jutjat de guàrdia de Vilanova i la Geltrú ha denegat l’ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona a l’activista Amarouch Azbir, informa el TSJC. El jutge l’ha deixat en llibertat però l’obliga a comparèixer tres cops per setmana com a mesura cautelar. El cas es diferencia així del de l’altre activista de la comunitat islàmica Mohamed Said Badaoui, a qui el jutjat de guàrdia de Reus va enviar al CIE el divendres. Sobre tots dos activistes hi ha una ordre d’expulsió pendent des de l’estiu. L’origen de l’ordre de detenció és una denúncia de la Comissaria General d’Informació per “radicalisme ideològic”, “difusió de postulats radicals progihadistes” i per ser “un dels principals referents a Espanya del salafisme més ortodox”.

L’activista va ser arrestat a la seva ciutat aquest dimarts per la policia espanyola. Aquest dijous l’Audiència Nacional va rebutjar les mesures cautelaríssimes plantejades per Ivan Jiménez, advocat de tots dos. Així, va quedar pendent l’execució de l’ordre d’expulsió, però el divendres tots dos van ser retornats a les seves localitats a l’espera de passar pels jutjats de guàrdia.

Azbir fa més de 20 anys que viu a Vilanova i la Geltrú i és president de l’associació islàmica Al-Forkan d’aquesta localitat.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades