El jutjat de guàrdia de Reus envia Badaoui al CIE de Barcelona i l’expulsió de l’Estat no queda resolta

L'advocat de la família apunta que el ministeri de l'Interior tindrà l'última paraula però intueix que es podrà quedar.
Imatge del cotxe de la Policia Nacional en el qual ha marxat Badaoui cap al CIE de Barcelona. / Eloi Tost

21/10/2022

Eloi Tost/Reus.– El jutjat de guàrdia de Reus ha acordat l’ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona de Mohamed Said Badaoui per un període màxim de 60 dies. La resolució no implica, de moment, l’expulsió definitiva de l’activista. L’advocat de Badaoui, Ivan Jiménez, ha explicat que serà el ministeri de l’Interior qui tindrà l’última paraula sobre el procediment, però ha manifestat que intueix que no serà expulsat. Jiménez, especialista en aquests casos, ha detallat que “mai” havia vist un cas “tan surrealista”, i ha celebrat que “hagi quedat demostrada la innocència” del seu client. Per això i perquè dimecres no va ser expulsat quan el van portar fins a Madrid, ha suposat que “el ministeri de l’Interior no el vol expulsar”.

Badaoui va ser detingut aquest dimarts a Reus per la policia espanyola, mentre que Amarouch Azbir va ser arrestat a Vilanova i la Geltrú. Aquest dijous l’Audiència Nacional va rebutjar les mesures cautelaríssimes plantejades per Jiménez, advocat de tots dos. Així, va quedar pendent l’execució de l’ordre d’expulsió. Però aquest divendres tots dos han estat retornats a les seves localitats. Badaoui ha passat a disposició judicial aquest divendres i Azbir ho farà aquest dissabte a les deu del matí.

En concret, el jutge de guàrdia de Reus ha acordat l’internament de Badaoui al CIE de Barcelona “pel temps mínim indispensable per executar la decisió d’expulsió al seu país i prohibició d’entrada en territori nacional decretada per un període de deu anys”, “sense que aquesta durada pugui excedir, en cap cas, 60 dies”. Per Jiménez, que Badaoui i Azbir fossin traslladats de l’Audiència Nacional al jutjat de guàrdia és un símptoma que “el ministeri de l’Interior no els vol expulsar”, ja que és l’organisme governamental qui ha d’executar la sortida dels activistes.

Amb tot, el lletrat ha afirmat que aquest dijous van “estar a punt d’agafar un avió des de Madrid”. En la seva opinió, els responsables d’Interior “van tenir temps de sobres per executar l’expulsió, no han volgut”. Sobre els motius que han causat aquest gir de guió, ha assegurat que els desconeix. I ha afegit: “porto uns quants anys en aquest tipus de causes i mai havia vist res semblant. Surrealista, és poc. És una situació inèdita”. Així mateix, en la seva opinió, en la vista que s’ha celebrat al jutjat de Reus “ha quedat molt demostrat que ni Badaoui ni Amarouch suposen un perill real immediat per la seguretat nacional”, tal com sosté la Policia Nacional. “Aixo és evident, perquè sinó ja estarien expulsats”, ha sostingut. A la vegada, ha anunciat que presentarà un recurs contra la interlocutòria d’internament al CIE.

El germà de l’activista reusenc, Jalal Badaoui, ha expressat que “la part positiva és que pel jutge no suposa cap perill per l’Estat”. “Això és una notícia molt bona”, ha celebrat. Pel germà, l’altre punt positiu “és que l’expulsió que s’havia d’haver produït, no s’executarà i això són senyals d’esperança”. “Nomes falta que quedin en llibertat total”, ha finalitzat en referència a Mohamed Badaoui i Amarouch Azbir.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades