40.000 euros de multa a Ryanair per dificultar la devolució dels bitllets cancel·lats per la covid-19

L'entitat de defensa del consumidor Facua va denunciar la companyia el 2020 per superar els terminis legals.
El conseller delegat de Ryanair, Eddie Wilson, en una roda de premsa a Barcelona / Marta Vidal

19/10/2022

L’Agència Catalana de Consum (ACC) ha multat Ryanair amb 40.000 euros per dificultar la devolució dels bitllets cancel·lats per la covid-19. La penalització arribada després que ara fa dos anys l’agrupació de defensa dels consumidors Facua denunciés la companyia aèria de baix cost per “dilatar en excés” el termini màxim per tornar el cost dels bitllets fins a superar el temps establert legalment. La normativa europea marca que la devolució s’ha de fer en 7 dies, però Facua va denunciar que Ryanair arribava fins als 28. L’ACC va sancionar Rayanir i l’empresa va recórrer la multa, però ara l’Agència ha desestimat el recurs, segons explica Facua. La sanció s’imposa per “realitzar pràctiques comercials deslleials per acció o per omissió”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades