Alerten de la presència de salmonel·la a les tires de gelatina d’Hacendado

A l’estat espanyol no consta cap cas en que la bactèria hagi causat malaltia.
Una dona, comprant en un supermercat. Imatge d'arxiu. / Mariona Puig

12/10/2022

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat aquest dimarts de la presència de salmonel·la a les tires de gelatina neutra d’Hacendado que es venen als supermercats Mercadona. Es tracta d’un producte d’origen alemany i l’empresa que el distribueix a l’estat espanyol ja ha anunciat en un comunicat que el retira del mercat. Tot i que aquesta companyia no ha precisat quant de temps ha estat en venda el producte infectat, l’autoritat sanitària ha confirmat que fins al moment no consta que cap persona hagi contret la salmonel·losi, i ha recomanat als que l’hagin comprat que no el consumeixin i que el retornin al punt de venda. L’envàs contenia dotze làmines de gelatina per fer pastissos.

L’AESAN ha explicat que ha tingut coneixement de la presència de la salmonel·la a través d’una notificació d’alerta emesa pel Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat Autònoma de Madrid.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària europea (RASFF), perquè es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

L’AESAN ha recordat que haver consumit aquest producte pot implicar alguna simptomatologia compatible amb salmonel·losi (principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap) i que si es dona el cas, es recomana acudir a un centre de salut.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades