Detenen a Guadalajara un ex policia del Perú acusat de deu assassinats

Formava part de l'anomenat Esquadró de la Mort, grup il·legal de la Policia Nacional del Perú dedicat a executar extrajudicialment suposats delinqüents per guanyar ascensos.

11/10/2022

La Policia Nacional ha detingut a Guadalajara un fugitiu buscat al Perú com a autor de 10 assassinats. L’arrestat és un ex suboficial de la Policia Nacional del Perú reclamat internacionalment per la comissió de 10 assassinats quan formava part d’un grup il·legal anomenat Esquadró de la Mort dedicat, presumptament, a guanyar ascensos i condecoracions per als seus membres mitjançant l’execució extrajudicial de supòsits delinqüents.

La investigació va començar fa pocs dies quan els agents van rebre una sol·licitud de col·laboració per part de les autoritats judicials i policials del Perú, a través de l’OCN INTERPOL Madrid, per fer gestions sobre l’esbrinació del parador d’un pròfug a través de la corresponent “Notificación Roja”. D’acord amb la informació inicial, al reclamat se li imputen l’assassinat de deu persones quan formava part de l’anomenat Esquadró de la Mort. Segons les autoritats peruanes, el grup il·legal es dedicava a captar informants, pagats per l’organització, que incentivaven delinqüents de nivell baix per cometre delictes com segrestos o robatoris milionaris, informació que després filtraven el grup policial. Així, els agents sorprenien els delinqüents per abatre’ls a trets, informant posteriorment que els tirotejos havien estat producte d’enfrontaments arriscats.

Després de la informació, els investigadors van iniciar les gestions per aconseguir la seva localització fins a descobrir que residia amb la família a Guadalajara. Finalment, la setmana passada era detingut als voltants del seu domicili i, posteriorment, va ser posat a disposició de l’Audiència Nacional.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades