Vandellós II declara “inoperable” un canal de cabal del sistema refrigerant

L'avaria no ha tingut impacte ni a les persones ni al medi ambient, segons el Consell de Seguretat Nuclear.

10/10/2022

Els responsables de la planta nuclear de Vandellós II han declarat “inoperable” un dels tres canals de cabal del llaç ‘C’ del sistema refrigerant del reactor. Aquest llaç està format per tres canals, i els altres dos han estat operatius en tot moment. Així ho ha indicat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que subratlla que la planta ha operat “amb normalitat”. El transmissor del canal en qüestió presentava una diferència de cabal, en relació als altres dos, “superior a l’establerta al criteri d’acceptació”. El CSN afirma que l’avaria no ha tingut impacte ni a les persones ni al medi ambient. L’organisme analitza el nivell de l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics amb què es classificarà l’incident.

La diferència de cabal va passar inadvertida entre les 22.22 h del dia 5 d’octubre fins a les 15.04 h del dia 7, de tal manera que es va superar el temps màxim permès per les Especificacions Tècniques de Funcionament de la planta.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

El Govern es ven a Repsol les seves últimes participacions a Petrocat

El Govern es ven a Repsol les seves últimes participacions a Petrocat

El Govern s'ha venut a Repsol les seves últimes participacions a l'operador de carburants Societat Catalana de Petrolis, Petrocat, segons ha avançat el diari 'Ara' i ha pogut confirmar l'ACN. La Generalitat, a través de l'empresa pública Avança, encara controlava el...