Troben amb vida l’home de 82 anys que va desaparèixer fa tres dies a Molins de Rei

La recerca ha implicat un nombrós dispositiu, amb més de 200 persones.

09/10/2022

L’home de 82 anys desaparegut aquesta setmana a Molins de Rei (Baix Llobregat) ha estat trobat amb vida aquest diumenge, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Des des la seva desaparició s’havia activat un ampli dispositiu de recerca amb més de 200 persones i 17 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que l’han coordinat. A banda de nombrosos voluntaris, hi han participat agents dels Mossos, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i la Creu Roja. L’ancià, Damián Méndez, va desaparèixer dijous al vespre i està diagnosticat d’Alzheimer.

Els Bombers de la Generalitat informen que el dispositiu de recerca va rastrejar unes 1.120 hectàrees de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, El Papiol, Sant Vicenç dels Horts i Cervelló.
Un grup de voluntaris, dels més de 300 que han pres part a la batuda, han trobat l’ancià, en un estat de salut delicat però conscient i sense lesions aparents, en un indret accessible, però amagat en un canyissars, situat a uns 300 metres de l’Indoor Karting de Sant Feliu de Llobregat, a prop de la carretera N-340. Es tracta d’un sector que ja havia estat recorregut prèviament perquè es corresponia al traçat habitual que l’home seguia cada tarda quan sortia a passejar. L’avís de la troballa s’ha donat cap a les 17 hores.

Immediatament els Bombers de la Generalitat i efectius del SEM han intervingut per estabilitzar l’ancià. Un bomber del parc d’El Prat de Llobregat, metge de titulació, ha estat un dels primers efectius mèdics en arribar a l’escena, juntament amb tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els Bombers han immobilitzat l’ancià i l’han tret d’entre les canyes on s’estava i, de seguida, se l’ha transportat a una ambulància medicalitzada que li ha proporcionat oxigen i cures més especialitzades. Se l’ha traslladat a l’hospital Moisès Broggi i no es tem per la seva vida, han afirmat fonts del SEM.

La recerca es va iniciar el passat dijous quan, passades les 22 hores, la família va denunciar la desaparició de l’ancià. Com cada tarda, havia sortit a caminar cap a les 16 hores, però no havia tornat. Des d’aquella nit, 91 dotacions de Bombers de la Generalitat, recolzades pels Mossos d’Esquadra, policies locals, membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil i centenars de voluntaris han pentinat amb diferents tècniques i per terra i aire 130 sectors que abasten 1.120 hectàrees de diversos termes municipals.
Pel que fa al dispositiu d’avui, estava composat per 17 dotacions de Bombers, organitzades entorn una Unitat de Comandament Mitjà (UCM) i amb membres dels equips especialitzats del Grup Operatiu de Suport (GROS) i el Grup de Recerca Canina (GRCR). Els efectius dels Mossos d’Esquadra han inclòs també gossos de recerca que han pentinat sectors ja repassats per descartar-los definitivament. El SEM ha dotat avui la recerca amb 3 ambulàncies i un comandament. Les entitats civils i voluntaris han convocat, al llarg dels 3 dies de recerca, centenars de persones que coneixien l’entorn i que, finalment, han estat decisòries per a dur l’operatiu de recerca fins a bon port. El cos de Bombers de la Generalitat agraeix l’empeny i el suport de tots els implicats en l’operatiu i desitja una ràpida recuperació a la víctima.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona va morir dimecres al vespre en un incendi d'habitatge a Badalona. Els Bombers van rebre pocs minuts abans de les nou l'avís que un incendi afectava un pis en un edifici del carrer de Guifré de la ciutat. Fins al lloc s'hi van desplaçar set dotacions i quan...