Lesmes presentarà dilluns la seva dimissió com a president del Tribunal Suprem i del CGPJ

La renúncia arriba davant del bloqueig per renovar la cúpula judicial espanyola.
Pool EFE/J.J. Guillén

09/10/2022

El president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha anunciat aquest diumenge que demà dilluns formalitzarà la seva dimissió. La renúncia al càrrec arriba després d’haver constatat que no hi ha acord per renovar el CGPJ.

En un comunicat i també en un vídeo difós a les xarxes, Lesmes ha assenyalat la falta d’entesa del govern espanyol amb l’oposició “per a la renovació o devolució de competències a l’òrgan de govern dels jutges” com a motiu de la seva decisió. “Perduda tota esperança de rectificació i davant del patent deteriorament del TS i del CGPJ, que no puc evitar, la meva presència al capdavant d’aquestes institucions manca ja d’utilitat”, ha afirmat.

Lesmes té previst reincorporar-se a la carrera judicial activa a la Sala Tercera del TS, que té ara mateix nou vacants.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades