Poblet celebra l’absolució pel cas del CAP de Vila-seca i lamenta haver patit un “dany irreparable” durant vuit anys

L'exalcalde afirma que la CUP ha fet un "ús pervers" de la justícia per retirar l'acusació durant el judici.
L'exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i l'exregidora d'Urbanisme, Manuela Moya, durant la roda de premsa a la seu del Col·legi de Periodistes. / Eloi Tost

06/10/2022

Eloi Tost/ Tarragona – L’exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha celebrat haver estat absolt en el cas de la construcció del CAP de Vila-seca després de vuit anys i mig de procediment. Aquest dijous a la tarda ha fet una roda de premsa acompanyat de l’aleshores exregidora d’Urbanisme, Manuela Moya, i ha lamentat haver patit “un dany irreparable”. L’exalcalde ha acusat la CUP de Reus, que ha exercit d’acusació popular, de fer un “ús pervers” de la justícia per haver retirat els càrrecs abans de la vista d’aquest dijous al matí. Moya ha afirmat que els anticapitalistes “sabien” que mai hi havia hagut cap delicte i ha remarcat s’han vist “sotmesos a la pena del banc dels acusats i del telediari per una acusació injusta”.

Els dos absolts han posat el focus en l’actuació de la CUP de Reus en tota la causa. Poblet ha remarcat que “els acusadors han tirat la pedra i amagat la mà” i els ha retret que no hagin “donat la cara”. “David Vidal, Xavier Milián i Bartomeu Castellano van construir un relat que res tenia a veure amb la realitat dels fets, amb l’únic propòsit de satisfer les seves aspiracions polítiques, plenament conscients que amb aquest procés judicial ens estaven infringint una pena irreparable”, ha subratllat l’exresponsable d’Urbanisme.

Tant l’exalcalde com Moya han esmentat les declaracions que des de la formació anticapitalista van fer aquest mateix dilluns. “La portaveu de la CUP de Reus es permetia amb total impunitat dir que nosaltres formem part d’una màfia, que espoliem la sanitat publica i que celebrava veure’ns asseguts al banc dels acusats”, ha recordat Moya. Per Poblet, l’objectiu era “la pena abans de la sentència”. “Ells ja han guanyat, han fet el mal que volien fer i això ho manifesten públicament”, ha etzibat. Per l’antic batlle, que hagin retirat l’acusació és “l’admissió de l’error, de la farsa i de la burla” cap a la justícia i la seva innocència.

L’antic alcalde ha qualificat la sentència “d’impecable” i ha valorat que tot el procés ha estat “un malson, una història que no s’hauria d’haver escrit”. Alhora, tots dos han agraït el suport que han rebut i Poblet ha fet especial esment als tècnics municipals que van fer la feina de manera “perfecta” i “sense apartar-se ni un mil·límetre de la línia de la legalitat”. A més, ha recordat que les obres del CAP es van fer per un import 600.000 inferior al previst inicialment “fruit de la bona gestió i execució”.

Finalment, Poblet ha reconegut que si la causa judicial no s’hagués produït potser no s’hauria presentat a les eleccions del 2015. “Ho vaig fer per això -per la causa- i ho vaig fer acompanyat de les persones imputades. Vam rebre la confiança dels veïns, prova inequívoca que els que ens coneixen de prop, no necessiten sentències”, ha reflexionat. A més, ha assegurat que amb l’arquitecte Jorge Batesteza -també acusat- s’han conegut personalment durant aquesta setmana a l’Audiència de Tarragona i ha defensat que “va fer bé la feina”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades