El Senat aprova per 128 vots a 113 la nova Llei de Memòria Democràtica que declara il·legal la dictadura de Franco

La norma també retira els títols nobiliaris atorgats pel franquisme.

05/10/2022

El Senat ha aprovat definitivament aquest dimecres la nova Llei de Memòria Democràtica, un text que, entre d’altres, declara il·legal la dictadura franquista i les sentències dels seus tribunals. La cambra alta ha rebutjat les més de 500 esmenes i els vetos de PP, Vox i Ciutadans, per la qual cosa la norma ja no ha de tornar al Congrés. El text que va sortir de la cambra baixa a principis d’estiu ha estat aprovat amb 128 vots a favor, 113 en contra i 18 abstencions. Altres novetats de la norma són la resignificació del Valle de los Caídos o la retirada dels títols nobiliaris concedits pel dictador. També considera les exhumacions una responsabilitat d’Estat. ERC, que veu la llei “millorable”, s’ha abstingut com ja va fer al Congrés.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades