Detingut un home a Tarragona per fer-se passar per advocat i estafar més de 45.000 euros a un client

L'arrestat va enganyar la víctima dient-li que un dels seus deutors havia guanyat la loteria.

05/10/2022

Els Mossos d’Esquadra van detenir un home per fer-se passar per advocat i estafar més de 45.000 euros a un empresari. Els agents van arrestar dimecres passat l’individu, de 38 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa. La víctima va contractar l’arrestat l’any 2019 per tramitar el cobrament d’impagaments que tenia amb diversos clients. El detingut va enganyar l’home assegurant-li que un dels seus deutors havia estat premiat amb la loteria i que cobraria el seu deute. L’arrestat va quedar en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit, després de declarar a comissaria.

La investigació va començar a principis del mes de juliol d’aquest any, quan un empresari va personar-se a la comissaria de Tarragona per denunciar que havia contractat els serveis d’advocacia d’un home per gestionar la reclamació d’impagaments de diversos clients. També va explicar que el presumpte advocat es feia passar per un especialista en reclamar impagaments i que inicialment només cobrava uns honoraris del 10% del deute recuperat i les taxes judicials.

Davant d’això, la víctima va accedir a contractar-lo i va encarregar-li un seguit de reclamacions d’impagament que sumaven una gran quantitat de diners. El presumpte lletrat va incrementar els seus honoraris fins a un 30% del deute recuperat i va exigir-li una sèrie d’imports per avançat per tal de prosperar la demanda i fer front a les despeses judicials. Segons els Mossos, l’empresari va pagar més de 45.000 euros en diferents transferències des de 2019.

Més endavant, el denunciant va començar a sospitar de l’home, ja que quan li reclamava les factures per desgravar-se els pagaments no li entregava. A banda, tampoc havia obtingut cap mena de resultat ni retorn judicial després de dos anys. Finalment, va esbrinar que el seu advocat no tenia la titulació per exercir l’advocacia i va trobar diferents afectats per xarxes socials que també els havia estafat amb el mateix modus operandi.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades