Mor el periodista Jesús Quintero

03/10/2022

El periodista Jesús Quintero, ha mort avui als 82 anys, després de patir durant uns mesos una afecció respiratòria i cardiaca. Conegut per la seva singular manera d’entrevistar i per programes com “El loco de la colina” o “Ratones Coloraos”, va néixer a l’agost del 1940 en San Juan del Puerto, a la província andalusa de Huelva. L’últim any el va passar a una residència en un estat de salut delicat. Des de fa anys vivia apartat en una urbanització costanera de Huelva, propera a la seva localitat natal, Sant Joan del Puerto, on hi havia la seu d’una fundació que portava el seu nom i on va agrupar el material audiovisual de tota la seva carrera que estava sent classificat i conservat i que el periodista visitava amb freqüència.

La primera setmana de setembre va ingressar a la residència Nostra Senyora dels Remeis, d’Ubrique (Cadis), on, segons els seus familiars, rebria els tractaments necessaris per a la seva recuperació.

En un comunicat, la família agraïa les mostres d’afecte i explicava que l’ingrés a la Residència Nostra Senyora dels Remeis es produïa després de l’aparició d’alguns problemes que requerien atenció professional i especialitzada.

Subratllava que el periodista estava “acompanyat pels seus familiars més propers” i demanava respecte per la seva intimitat.

Personalitats de la política i el periodisme, entre ells el president del Govern, Pedro Sánchez, i el de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, han valorat a les xarxes socials la seva figura i han lamentat la mort del comunicador.

“El loco de la colina’ serà sempre un referent de la televisió per la seva personalitat, les seves magnífiques entrevistes i la seva manera d’entendre la comunicació”, ha assegurat Sánchez a Twitter.

Presentador i guionista de ràdio i televisió, Jesús Rodríguez Quintero va néixer a San Juan del Puerto (Huelva), el 18 d’agost de 1940, i al llarg de la seva carrera als mitjans de comunicació ha realitzat milers d’entrevistes, moltes amb gran repercussió, com la que va fer a Passionària oa Rafael Escobedo.

Amb el seu particular estil pausat i intimista, que valorava els silencis, també va entrevistar personatges d’actualitat i artistes internacionals i va crear sèries com “Trece nits”, que va protagonitzar en altres converses amb l’escriptor Antonio Gala.

Jesús Quintero sempre va dir entendre la comunicació com un art i com un sacerdoci i es va distingir per crear una atmosfera de proximitat i intimitat amb els convidats.

Va fundar l’emissora Radio América, l’estudi principal del qual va dotar amb una taula llitera, i va emprendre aventures empresarials, com un teatre al centre de Sevilla on va donar el cognom i un bar restaurant amb què va aspirar a tenir una programació estable d’artistes llatinoamericans.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

La periodista María Teresa Campos ha mort aquest dimarts als 82 anys a l'Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz de Madrid. Campos va ingressar amb pronòstic reservat a causa d'una insuficiència respiratòria aguda, i dilluns a primera hora de la tarda l'hospital...

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

L'exciclista Federico Martín Bahamontes ha mort aquest dimarts als 95 anys, serà recordat, a més de per la seva faceta escaladora, com el primer espanyol que va inscriure el seu nom com a guanyador del Tour de França, el 1959. Bahamontes, nascut al petit poble toledà...