Mor el periodista Jesús Quintero

03/10/2022

El periodista Jesús Quintero, ha mort avui als 82 anys, després de patir durant uns mesos una afecció respiratòria i cardiaca. Conegut per la seva singular manera d’entrevistar i per programes com “El loco de la colina” o “Ratones Coloraos”, va néixer a l’agost del 1940 en San Juan del Puerto, a la província andalusa de Huelva. L’últim any el va passar a una residència en un estat de salut delicat. Des de fa anys vivia apartat en una urbanització costanera de Huelva, propera a la seva localitat natal, Sant Joan del Puerto, on hi havia la seu d’una fundació que portava el seu nom i on va agrupar el material audiovisual de tota la seva carrera que estava sent classificat i conservat i que el periodista visitava amb freqüència.

La primera setmana de setembre va ingressar a la residència Nostra Senyora dels Remeis, d’Ubrique (Cadis), on, segons els seus familiars, rebria els tractaments necessaris per a la seva recuperació.

En un comunicat, la família agraïa les mostres d’afecte i explicava que l’ingrés a la Residència Nostra Senyora dels Remeis es produïa després de l’aparició d’alguns problemes que requerien atenció professional i especialitzada.

Subratllava que el periodista estava “acompanyat pels seus familiars més propers” i demanava respecte per la seva intimitat.

Personalitats de la política i el periodisme, entre ells el president del Govern, Pedro Sánchez, i el de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, han valorat a les xarxes socials la seva figura i han lamentat la mort del comunicador.

“El loco de la colina’ serà sempre un referent de la televisió per la seva personalitat, les seves magnífiques entrevistes i la seva manera d’entendre la comunicació”, ha assegurat Sánchez a Twitter.

Presentador i guionista de ràdio i televisió, Jesús Rodríguez Quintero va néixer a San Juan del Puerto (Huelva), el 18 d’agost de 1940, i al llarg de la seva carrera als mitjans de comunicació ha realitzat milers d’entrevistes, moltes amb gran repercussió, com la que va fer a Passionària oa Rafael Escobedo.

Amb el seu particular estil pausat i intimista, que valorava els silencis, també va entrevistar personatges d’actualitat i artistes internacionals i va crear sèries com “Trece nits”, que va protagonitzar en altres converses amb l’escriptor Antonio Gala.

Jesús Quintero sempre va dir entendre la comunicació com un art i com un sacerdoci i es va distingir per crear una atmosfera de proximitat i intimitat amb els convidats.

Va fundar l’emissora Radio América, l’estudi principal del qual va dotar amb una taula llitera, i va emprendre aventures empresarials, com un teatre al centre de Sevilla on va donar el cognom i un bar restaurant amb què va aspirar a tenir una programació estable d’artistes llatinoamericans.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor Albert Solà, el bisbalenc que assegurava ser fill de Joan Carles I

Mor Albert Solà, el bisbalenc que assegurava ser fill de Joan Carles I

Albert Solà, l'home que assegurava ser l'hereu del rei emèrit, ha mort aquest dissabte a la nit a la Bisbal d'Empordà a l'edat de 66 anys. Als volts de les vuit, va sortir de Can Casadellà, el restaurant de Serra de Daró (Baix Empordà) on treballava, i va anar a casa...

Mor el periodista i presentador Àngel Casas als 76 anys

Mor el periodista i presentador Àngel Casas als 76 anys

El periodista musical, presentador i humorista Àngel Casas ha mort aquest dissabte als 76 anys, segons ha pogut confirmar l'ACN. Icona televisiva i pioner del 'talk show' a Catalunya, feia anys que arrossegava problemes de salut, que va recollir en la publicació del...