Donen d’alta tres dels ferits en l’explosió a la Casa de Cultura de Girona

Una nena de 5 anys -en estat menys greu- i una dona de 47 continuen ingressades al Trueta.
Efectius del SEM treuen un ferit en una explosió a la Casa de Cultura de Girona.

01/10/2022

Tres dels ferits en l’explosió al pati interior de la Casa de Cultura de Girona han rebut l’alta hospitalària al llarg d’aquest dissabte, segons ha informat el Departament de Salut. Es tracta d’un home de 31 anys i dos nens de 10 i 12 anys. Es mantenen ingressades una nena de 5 anys a l’àrea de Pediatria (està en estat menys greu, estable i sense risc vital) i una dona de 47 anys, que aquesta passada nit ha estat operada i està ingressada a Traumatologia. Aquesta última pacient podria rebre l’alta demà diumenge. L’explosió va passar ahir divendres cap a tres quarts de vuit del vespre, quan es feien uns experiments amb nitrogen en el marc de la Nit de la Ciència. En el succés van resultar ferides 18 persones i 10 d’elles eren menors.

El divulgador científic Dani Jiménez, responsable de l’activitat a la Casa de la Cultura de Girona, ha lamentat el que va succeir aquest divendres a la tarda i ha assegurat que investigaran els fets. A través el seu compte de Twitter ha desitjat una “ràpida recuperació de les persones ferides”. “En els més de 20 anys que realitzem experiments en públic per divulgar la ciència mai s’ha produït cap mena d’incident”, ha afirmat Jiménez. “El nostre equip treballa amb les màximes mesures de seguretat, la nostra màxima prioritat ha estat, és i serà sempre la seguretat tant del públic com de l’equip de professionals que formem part de CreaCiència, empresa de divulgació científica”, ha continuat el divulgador científic.

A més, assegura que investigaran els fets i s’ha posat a disposició tant “de les autoritats per esclarir els fets” com dels “ferits i les seves famílies per qualsevol cosa que puguin necessitar”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona va morir dimecres al vespre en un incendi d'habitatge a Badalona. Els Bombers van rebre pocs minuts abans de les nou l'avís que un incendi afectava un pis en un edifici del carrer de Guifré de la ciutat. Fins al lloc s'hi van desplaçar set dotacions i quan...