El TSJC accepta el recurs de Costa contra la resolució que obligava a nomenar un advocat d’ofici per a ell

21/09/2022

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat el recurs presentat per l’exvicepresident del Parlament Josep Costa contra la resolució que obligava a nomenar un advocat d’ofici per a ell. Costa s’està representant a ell mateix en la causa contra l’antiga Mesa del Parlament. El TSJC havia dirigit un ofici a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona perquè designés un advocat d’ofici per si Costa no es presentava al judici, com ja va fer en la seva declaració. El tribunal argumenta ara, però, que designar un advocat d’ofici “té caràcter preventiu i podria interferir en el dret a la lliure designació d’advocat i generar problemes deontològics, professionals i econòmics”.

D’altra banda, també subratlla que l’autodefensa està reconeguda pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i pel Conveni Europeu de Drets Humans i Llibertats Fonamentals. Tant Vox com la fiscalia s’havien oposat al recurs de Costa.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades