Detingudes sis persones per dos atacs homòfobs al Metro de Barcelona

Cinc persones van trencar el nas a un passatger i un altre jove va amenaçar amb una navalla un treballador.

17/09/2022

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana sis persones per atacs homòfobs al Metro de Barcelona. En un cas van detenir cinc persones que haurien insultat i agredit a un jove al Metro de Barcelona a qui van provocar una fractura al nas. La investigació es va originar arran de l’agressió homòfoba que va patir un jove al Metro de Barcelona el passat 28 de maig. A les 06.30 hores d’aquell dia, dos joves es trobaven asseguts al terra d’un vagó de la L1 en direcció Santa Coloma quan a l’estació de Marina van pujar un grup de joves que, en adonar-se de la seva condició sexual, van començar a escopir-los i insultar-los.

Les víctimes els van recriminar aquesta actitud i els autors van començar a colpejar un dels joves, a qui li van recriminar l’actitud fins a provocar-li lesions greus al nas.

Dimarts passat, els agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir els presumptes autors dels fets després d’una investigació que gràcies al visionat de les càmeres de seguretat i d’altres indicis investigats va suposar la seva identificació i localització. Després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat.

En un altre cas, els agents van detenir una persona per la seva presumpta participació en un delicte d’amenaces greus contra un treballador del Metro de Barcelona amb motivació LGTBIfòbica. El fet va tenir lloc el passat mes d’abril quan la Unitat Central d’Odi i Discriminació va tenir coneixement de l’existència d’un incident homòfob perpetrat contra un treballador de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), concretament a les instal·lacions del Metro de Barcelona.

Segons va manifestar la víctima, l’autor va començar a crear aldarulls a la zona d’accés de la parada de Metro quan anava amb el seu patinet elèctric, fet que el treballador de TMB li va recriminar. A partir d’aquest moment, l’autor va començar a proferir insults homòfobs i el va amenaçar greument de mort mentre esgrimia una arma blanca, concretament una navalla automàtica.

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la unitat especialitzada del cos de Mossos d’Esquadra encarregada d’aquests tipus d’investigacions greus va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte, identificar plenament a l’autor dels fets i, finalment, detenir-lo aquest dimarts passat.

Es dóna la circumstància que, arran del greu episodi viscut, la víctima va patir conseqüències psicològiques per les quals va haver d’estar de baixa laboral. El detingut, de 19 anys d’edat, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades