Una avaria a la catenària entre Sant Vicenç i Vilanova obliga a circular per via única i provoca retards a Rodalies

La incidència afecta els trens de l'R2 sud i Regionals del corredor Sud i també el servei d'altres línies.
Albert Segura

16/09/2022

Una avaria a la catenària entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú obliga a circular els trens en via única en aquest tram aquest divendres al matí des de l’inici del servei. Aquesta incidència, afegida a una incidència al sistema de senyalització, limita la capacitat operativa i afecta els trens de l’R2 sud i Regionals del corredor Sud, segons informa Renfe. Renfe ha reprogramat el servei de la línia R2 sud Vilanova-Barcelona per limitar l’afectació. Els trens inicien i finalitzen el servei a Vilanova i la Geltrú, de manera que es manté la freqüència entre Vilanova i Barcelona. Entre Vilanova i Sant Vicenç, els viatgers disposen dels serveis Regionals del corredor sud que fan parada a totes les estacions en aquest trajecte.

Aquesta incidència provoca afectacions que poden superar els 30 minuts a les línies R2, R2 Sud, R13, R14, R15, R16 i R17. A la R4, les afectacions poden superar els 15 minuts.

Renfe està gestionant un servei complementari per carretera entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders. Tècnics d’Adif estan treballant en la resolució de la incidència.

Aquesta avaria s’afegeix als retards constants del servei i es produeix una setmana després de la macroincidència que va paralitzar la circulació de tota la xarxa de trens de Rodalies per una fallada en el sistema de telecomumicacions, amb uns 80.000 viatgers afectats, divendres passat. També va afectar els trens Regionals i els de llarga distància que circulen per la via convencional a Catalunya.

Aquest mes s’han posat en marxa els abonaments per al transport públic, que permeten la gratuïtat del servei de Rodalies i Regionals per als usuaris habituals.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades