Dos vaixells enfonsats, una dotzena més d’afectats i un ferit greu, balanç de la tempesta a Mataró

Els Bombers han atès un centenar de trucades relacionades amb la pluja.

16/09/2022

La intensa tempesta que ha assolat aquest divendres a la nit la comarca del Maresme ha deixat 90 litres per metre quadrat en una hora a la zona del port de Mataró i ha enfonsat dos vaixells i n’ha afectat una dotzena més, segons ha informat Protecció Civil. En cap dels casos hi ha hagut persones afectades ni vessament de combustible tot i que els serveis d’autoprotecció del port han actuat posant barreres de contenció preventivament. Els Bombers han rebut un centenar d’avisos en el marc de la tempesta, el gruix dels quals del Maresme. A Mataró s’ha rescatat un conductor ofegat d’un cotxe atrapat al pas soterrani del Cargol, que ha quedat inundat. L’home ha estat traslladat greu a l’hospital.

(S’actualitza la informació amb les incidències més destacades de la tempesta)

També a Mataró, la Policia Local ha desallotjat tres habitatges per inundacions i ha calgut avaluar la seva seguretat i estabilitat. Els estudis ja s’han fet i han estat favorables, per la qual cosa les famílies ja han pogut tornar.

Altres incidències destacades han estat a Calella amb aigua acumulada en una escola amb els alumnes a l’interior que no podien sortir i que finalment ho han fet sense incidències. A Palafolls hi ha hagut acumulació d’aigua en un geriàtric, però sense persones afectades. Els residents han estat assistits per la policia local.

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Inuncat i demana limitar al màxim la mobilitat les properes hores per les zones afectades per les fortes pluges, i evitar sobretot les carreteres secundàries i zones inundables.

El Servei Català de Trànsit ha informat que des de les 22 hores està tallada la C-35 a l’alçada de Vidreres per inundació.

A més, la caiguda d’un llamp sobre la catenària entre Vilassar i Mataró ha afectat el sistema d’electrificació, la qual cosa ha obligat a circular en via única en aquest tram.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades