Detingut el director general d’una clínica privada i dues persones més per desviar 400.000 euros amb empreses fictícies

Els implicats van crear una trama empresarial que facturava material i serveis mèdics a un preu superior al real.

15/09/2022

Els Mossos han detingut tres persones vinculades a la Clínica Diagonal de Barcelona per desviar més de 400.000 euros en concepte de material mèdic a través d’empreses fictícies. En la investigació, dirigida pel jutjat d’instrucció 2 d’Esplugues, hi ha vuit persones més investigades. La recerca es va iniciar el 2020, quan els controls interns de la Clínica Diagonal van detectar que el director general havia canviat el sistema de compres d’equipament mèdic i adjudicava els contractes a una empresa nova sense experiència. Les compres es feien a un preu molt superior al de mercat i amb condicions econòmiques perjudicials per al centre mèdic. El perjudici podria ser superior al milió d’euros.

La investigació va aconseguir vincular les societats del gerent amb els responsables de l’empresa proveïdora i es van poder rastrejar els diners abonats per la cínica que un cop transferits al proveïdor es repartien a parts iguals entre l’empresa i el propi director general que havia adjudicat els contractes. Per evitar que se’l vinculés amb l’empresa beneficiada pels contractes es van interposar diferents societats a nom de familiars del gerent i es van emetre factures fictícies.

S’ha pogut acreditar també un alçament de béns en perjudici de la hisenda pública i identificar el destí final dels diners defraudats, part dels quals es van transferir a Andorra i els Emirats Àrabs Units, així com la reinversió en l’adquisició d’un amarratge en un port esportiu.

Els Mossos van dur a terme un operatiu el 7 de setembre que va concloure amb la detenció dels investigats. Es van recollir també indicis probatoris de tres despatxos professionals i es van bloquejar immobles en quatre registres de la propietat de Catalunya.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Troben una jove de 21 anys morta en un pis de Campdevànol

Troben una jove de 21 anys morta en un pis de Campdevànol

Els Mossos d'Esquadra han localitzat una jove de 21 anys morta en un pis del carrer Puntarró de Campdevànol, al Ripollès, segons ha confirmat l'Ajuntament, que també ha indicat que la víctima era veïna del poble. La policia ha rebut l'avís cap a quarts de tres de la...

Els Mossos investiguen un homicidi a Sant Adrià del Besòs

Els Mossos investiguen un homicidi a Sant Adrià del Besòs

Els Mossos d'Esquadra investiguen un homicidi que s'ha produït a última hora del vespre d'aquest dilluns a Sant Adrià del Besòs. Segons ha pogut saber l'ACN, el crim ha passat a la via pública, al barri de la Mina, i la policia catalana està investigant els fets. La...