Condemnat a quatre anys de presó el conductor que va matar dues dones en un accident a la T-11 a Tarragona

L'home haurà d'indemnitzar amb més de 347.000 euros les famílies de les víctimes en concepte responsabilitat civil.

15/09/2022

L’Audiència de Tarragona ha condemnat a quatre anys de presó l’home que conduïa el vehicle accidentat el 3 de febrer de 2018 a la rotonda de les Gavarres de la T-11, a Tarragona. La jutgessa el condemna pels delictes d’homicidi per imprudència greu, contra la seguretat viària per conducció temerària, per estar sota els efectes de l’alcohol i circular sense permís. En el sinistre van morir dues dones que viatjaven en el cotxe. La sentència també recull que el condemnat haurà d’indemnitzar amb 179.996,45 i 167.032, 04 euros a les famílies de les víctimes en concepte de responsabilitat civil i 4.980 euros al Ministeri de Foment per reparar els danys causats a la infraestructura. A més, li prohibeixen conduir vehicles de motor durant sis anys.

En la sentència de la magistrada del Jutjat Penal número 4 de Tarragona s’indica que ha quedat provat que l’acusat conduïa a una velocitat de 117 quilòmetres – amb un marge de 9 km/h- a l’entrada de la rotonda de les Gavarres, punt on es va produir l’accident mortal, i que superava en 65km/h la velocitat permesa en aquesta via. La jutgessa també ha dictaminat que el conductor va perdre el control del vehicle, va xocar contra el mur de la infraestructura i va caure més de nou metres cap a l’A-7, després de donar una volta a la campana.

A conseqüència de la caiguda, les dues víctimes, que duien el cinturó de seguretat, van patir lesions múltiples, entre elles ruptura cardíaca, traumàtica, i esclat hepàtic i esplènic, que els van causar la mort a l’acte. A més, la magistrada assenyala que també ha quedat comprovat que l’acusat conduïa sota els efectes de l’alcohol, amb el resultat d’entre 1.318-1.882 gr/l. En la sentència, també s’ha tingut en compte l’agreujant de reincidència perquè l’home tenia una sentència del març del 2015 del jutjat penal de Lleida que el condemnava a un any i un dia de sense conduir per un delicte de conducció de vehicles sota els efectes de l’alcohol i per circular sense permís.

En les conclusions finals, el Ministeri fiscal va demanar una pena de 4 anys pel delicte d’homicidi imprudent i la inhabilitació del sufragi passiu mentre compleixi presó, així com la pena de sis anys de prohibició del dret de conduir vehicles de motors.

Per la seva banda, les acusacions particulars que representaven les famílies de les víctimes sol·licitaven, una d’elles 14 anys de presó i 22 anys sense carnet i l’altra, un total de 8 anys i sis mesos de presó.

Xavier Prats, advocat de la família d’una de les víctimes, valora que la condemna hagi estat “dura” i que s’hagi imposat a l’acusat la pena màxima pel delicte d’homicidi imprudent. Prats també celebra que l’Audiència de Tarragona hagi augmentat la indemnització que inicialment oferia l’asseguradora en més de 100.000 euros.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades