Actualització: Operen Jordi Pujol d’un ictus causat per l’obstrucció d’una artèria cerebral

L'expresident presentava una alteració del llenguatge "aguda" i se li ha practicat un tractament endovascular.

12/09/2022

Jordi Pujol ha estat sotmès a una operació d’un ictus per l’obstrucció d’una artèria cerebral aquest dilluns a la tarda a l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau, segons han informat fonts del centre hospitalari. L’expresident de la Generalitat ha ingressat amb una alteració del llenguatge aguda, i les exploracions mèdiques han confirmat que l’obstrucció li provocava una reducció del flux sanguini al cervell. Poc abans de les nou de la nit l’hospital informava que s’estava sotmetent Pujol a un tractament endovascular per eliminar l’obstrucció arterial. L’expresident romandrà ingressat a la Unitat d’Ictus de l’Hospital de Sant Pau un cop acabi l’operació per valorar l’evolució.

En un primer moment havia transcendit que Pujol havia sofert un ictus lleu, però posteriorment s’ha sabut que se l’estava sotmetent a l’operació. Pujol ha ingressat inicialment a l’Hospital de Barcelona i després se l’ha derivat a l’Hospital de Sant Pau, on ha arribat a les 17.45 h en ambulància, segons ha pogut saber l’ACN.

Pujol va concedir una entrevista aquest dissabte a Catalunya Ràdio, on va admetre que estava “preocupat” pel seu llegat. “He fet coses ben fetes, i algunes molt ben fetes, però n’hi ha d’altres que no em deixen satisfet”, va dir.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades