Arrenca el judici contra les 10 encausades per la vaga del 8-M de 2019 al Bages

Un centenar de persones dona suport a les joves, que s'enfronten a una pena conjunta de 19 anys i mig de presó.
Les encausades a la sala de vistes. / Foto: Nia Escolà

06/09/2022

Nia Escolà / Mar Martí.- El judici contra les 10 encausades per la vaga del 8-M de 2019 al Bages ha arrencat aquest dimarts a Manresa. El litigi s’havia de celebrar al febrer, però es va posposar perquè no es van poder citar tres de les investigades. La fiscalia -que exerceix d’acusació- demana 19 anys i mig de presó i 23.000 euros de multa pels delictes de desordres públics, danys i atemptat a l’autoritat. Un centenar de persones els hi han donat suport a les portes del jutjat. L’advocada de les acusades, Eva Pous, ha criticat que s’intenti “sancionar persones que lluiten pels seus drets” i creu que es vol aconseguir un “efecte dissuasiu”: “Ens volen callades i que no ens mobilitzem”. El judici s’allargarà fins dijous i les acusades han demanat declarar al final.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades