Desmantellen a la província de Barcelona dos laboratoris de processament de cocaïna i decomissen 800 quilos d’estupefaent

Els agents han detingut set persones i hi han intervingut gran quantitat de precursors per a l'elaboració de cocaïna, 152.000 euros, cinc vehicles, una arma de foc.

05/09/2022

La Policia Nacional han desmantellat dos laboratoris clandestins de processament de cocaïna i han intervingut més de 800 quilos d’estupefaent a la província de Barcelona. La investigació -iniciada l’any 2020 i desenvolupada en diferents fases- ha permès desarticular completament una organització criminal assentada a la província de Barcelona i dedicada a l’elaboració de cocaïna, així com a la seva distribució per tot el territori nacional. Els agents han detingut set persones i hi han intervingut gran quantitat de precursors per a l’elaboració de cocaïna, 152.000 euros, cinc vehicles, una arma de foc, encunys, premses hidràuliques, dispositius electrònics i altres efectes de gran valor.

Les indagacions es van iniciar a finals de l’any 2020 quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’una organització criminal, d’origen dominicà, dedicada presumptament al tràfic d’estupefaents, concretament cocaïna. Constatats els fets, en aquesta primera fase de la investigació, els agents van detenir dos individus i van confiscar 33 quilos de cocaïna i 52.000 euros en efectiu.

Després de diverses gestions policials, els investigadors van començar a identificar els presumptes membres de l’organització, acreditant que estaven establerts a la província de Barcelona, ​​residint-ne gran part a la localitat de Badalona.

A principis del mes d’agost passat, en una segona fase de la investigació, els agents van observar un dels principals investigats reunir-se amb un altre individu. Després d’allunyar-se, portant aquest darrer una bossa sospitosa, va ser identificat. A l’interior de la borsa, els agents van localitzar tres blocs de cocaïna que van llançar un pes total de 3.332 grams de substància, motiu pel qual va ser detingut. A més, al registre del seu domicili de Badalona van intervenir dos quilos i mig més d’estupefaent, així com 25.180 euros, 2.300 francs suïssos, un rellotge valorat en 6.000 euros, un telèfon mòbil valorat en 1.600 euros i una motocicleta.

Quatre detinguts i dos laboratoris clandestins de cocaïna desmantellats a la tercera fase de la investigació

Pocs dies després, els investigadors van detenir tres persones més i van realitzar cinc registres domiciliaris a diferents localitats de Barcelona –Montgat, Alella, Badalona, ​​Santa Coloma de Gramenet i Barcelona-. Al registre practicat a Alella, els agents van desmantellar un laboratori clandestí on es duia a terme el processament i posterior elaboració de la cocaïna; al de Montga van trobar dues escoles bressol amb la substància estupefaent ja preparada per ser distribuïda. A més, els agents van localitzar 497 quilos de cocaïna, una arma de foc, 75.120 euros en efectiu, cinc vehicles, 12 telèfons mòbils, sis rellotges d?alta gamma i una màquina comptadora de bitllets. Així mateix, van confiscar nombrosos utensilis i gran quantitat de substàncies químiques per a l’elaboració de la cocaïna, entre ells una premsa hidràulica i 15 encunys. D’altra banda, aquesta tercera fase va permetre constatar que els motlles i encunys intervinguts es corresponien amb els anagrames dels blocs incautats a la fase anterior.

Finalment, els agents van detenir a Barcelona una persona més per la seva presumpta implicació en els fets investigats. Al registre del seu domicili, situat a la localitat barcelonina del Masnou, van desmantellar un segon laboratori de processament i elaboració de cocaïna, de menor entitat que l’anterior, i van confiscar 292 quilos de substància i gran quantitat de productes químics (precursors), concretament 1.250 litres d’hexà i 198 litres de bisulfit sòdic.

L’operació ha finalitzat amb la detenció de set persones i la confiscació de 836.871 quilos de cocaïna, així com 3.450 litres de productes químics, 152.000 euros en efectiu, cinc vehicles, una arma de foc, encunys, premses hidràuliques, dispositius electrònics i altres efectes de gran valor.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades