Detingudes sis persones d’una organització criminal dedicada a la prostitució de dones estrangeres a Mont-roig del Camp

Els arrestats obligaven les víctimes a prostituir-se les 24 hores. dels set dies de la setmana

02/09/2022

La Policia Nacional ha detingut sis persones per obligar a prostituir-se a dones estrangeres en situació d’especial vulnerabilitat. Els arrestats, de diverses nacionalitats, formaven part d’una organització criminal i regentaven un local a Mont-roig del Camp (Baix Camp). La investigació es va iniciar a finals de l’any passat després de detectar-se nombrosos anuncis de prostitució en pàgines d’Internet i ha acabat aquest agost. El modus operanti de l’organització era captar dones estrangeres, amb dificultats econòmiques i en situació irregular, i les obligaven a exercir la prostitució durant les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. En l’operatiu, s’ha detingut el màxim responsable de la xarxa.

Durant la investigació, els agents van entrevistar sis dones d’origen colombià, dues d’elles en situació irregular. Les víctimes tenien prohibit sortir de l’establiment a partir de les quatre de la tarda, moment de més afluència de clients. A més, la banda es quedava part dels seus beneficis per cobrir les despeses d’alimentació, allotjament, entre altres. Això provocava que les dones haguessin de viure en un habitatge annex al prostíbul, de dimensions petites i en condicions precàries.

En l’operatiu, s’ha detingut el màxim responsable de la xarxa, de nacionalitat francesa, el qual es dedicava a recaptar els diners i tenia un testaferro espanyol, com a titular del local. Altres membres de l’organització s’encarregaven de traslladar les dones i de controlar-les, així com de fer publicitat dels serveis sexuals. La UCRIF de Tarragona (Unidad Contra Redes de Inmigración y Falsedades Documentales), s’ha encarregat de la investigació i ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local de Mont-Roig del Camp.

Els detinguts han quedat amb llibertat després de passar a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció número 4 de Reus.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades