Detenen l’home que ha intentat disparar contra la vicepresidenta de l’Argentina, Cristina Fernández de Kirchner

El personal de seguretat va intervenir abans que l'individu aconseguís disparar davant la cara de l'expresidenta.
Captura de la imatge emesa per la televisió pública argentina del moment en que l'atacant intenta disparar.

02/09/2022

El ministre de Seguretat de l’Argentina ha informat que un home ha estat detingut aquesta nit (hora europea) a Buenos Aires després d’intentar disparar contra la vicepresidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, als voltants del seu domicili, quan se celebrava una vigília en el seu suport. L’individu ha tret una arma de foc davant de la cara de l’expresidenta.

“Una persona que és indicada pels qui estan a prop seu mostra una arma i és detinguda per personal de la custòdia, l’aparten, hi ha l’arma. Ara ha de ser analitzada la situació per la nostra gent de científics per avaluar les empremtes i la capacitat i disposició que tenia aquesta persona”, va declarar el ministre Aníbal Fernández. La Policia Federal Argentina, que s’encarrega de la custòdia de la vicepresidenta, han estat alertats per manifestants que eren al lloc que “un home es trobaria armat entre ells”.

D’acord amb la documentació acarada per fonts policials, la persona detinguda és de nacionalitat estrangera que, segons els mitjans locals, seria brasilera.

El 22 d’agost passat un fiscal va sol·licitar per a la vicepresidenta la pena de 12 anys de presó per un cas de presumpta corrupció i, des d’aquell moment, grups a favor i en contra de l’exmandatària es van manifestar als carrers de Buenos Aires.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades