Un nen de 13 anys en estat crític a Vilanova del Camí per la caiguda de la branca d’un arbre

Un esclafit acompanyat d'una tempesta de pedra ha inundat carrers i ha tombat arbres a Vilafranca del Penedès.
Aspecte d'un arbre amb el tronc trencat després d'un esclafit amb pedregada a Vilafranca del Penedès. / Gemma Sánchez

31/08/2022

Un nen de 13 anys ha resultat ferit crític aquest dimecres a la tarda a Vilanova del Camí (Anoia) per la caiguda de la branca d’un arbre, segons ha informat Protecció Civil. El succés s’ha produït en el marc de la tarda de tempestes que assolen bona part del país. El cos d’emergències indica que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l’avís de l’incident poc abans de les sis de la tarda i que ha enviat al lloc una dotació. El menor ha estat traslladat a l’hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).

En declaracions a l’ACN, l’alcaldessa del municipi, Noemí Trucharte, ha explicat poc després de l’incident que no tenien encara informació sobre l’estat del nen, i ha relatat que un cop li ha caigut la branca a sobre un familiar l’ha dut al Centre d’Atenció Primària del municipi.

“No sabem l’estat del menor encara, sabem que li ha caigut una branca al cap i li ha fet una bretxa. En un principi l’han atès al CAP del municipi i d’allà l’han derivat a Sant Joan de Déu”, ha indicat. L’alcaldessa no ha pogut precisar tampoc l’hora ni el lloc on ha passat l’incident, que s’ha produït enmig d’una tempesta d’uns vint minuts que ha causat nombrosos desperfectes al municipi com ara arbres caiguts o carrers inundats.

Les tempestes afecten línies ferroviàries de Renfe i de FGC per caiguda d’arbres

Les tempestes que ruixen aquest dimecres diversos punts de Catalunya han afectat línies ferroviàries tant de Renfe com de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per caiguda d’arbres a les vies. En el cas de Renfe, hi ha afectacions a la R2, a la R2 sud i a la R4, amb demores d’entre mitja hora i tres quarts, segons informa la companyia. En el cas d’FGC, s’han vist alterats els serveis de la línia Barcelona-Vallès (la línia L6 s’ha hagut de tallar durant una estona) i de la línia Llobregat-Anoia. A la línia S2 de la primera línia algun tram ha quedat inhabilitat fins que s’han retirat les branques dels arbres, tal com ha passat a la Llobregat-Anoia. Els trens de la línia R6 circulaven fora de l’horari habitual també per un arbre a la via.

Una altra afectació a Renfe s’ha produït a les vies R13, R14, R15, R16 i R17. Aquí ha calgut interrompre la circulació entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona també a causa de les condicions meteorològiques adverses.

En paral·lel, els Bombers han informat que entre les 6 de la tarda i 2/4 de 8 del vespre han rebut 208 avisos per tempesta, principalment de la regió metropolitana nord (103) i de la sud (86). En total, des d’ahir a les 8 del vespre el cos ha atès 823 avisos.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat que el cos de bombers de la ciutat ha atès des de 2/4 de 7 de la tarda 190 avisos relacionats amb la pluja. Fins a aquesta hora s’havia registrat la caiguda de 4 arbres, i d’altres incidències relacionades amb branques, sense afectació a persones. Els arbres caiguts es trobaven als carrers Rasos de Peguera, Passeig Valldaura i Avinguda Vallbona.

Un esclafit a Vilafranca del Penedès inunda carrers i tomba arbres

Un esclafit acompanyat d’una tempesta de pedra ha inundat carrers i ha tombat arbres a Vilafranca del Penedès aquest dimecres a la tarda. L’episodi, que ha estat curt però intens, ha obligat a traslladar sota cobert alguns dels actes de la festa major que el municipi celebra aquests dies, i ha obligat a cloure abans d’hora una jornada castellera que ja havia començat una hora abans en previsió de pluja. De moment no s’ha suspès cap de les activitats previstes, però no es descarta que calgui fer-ho amb la processó i l’entrada del vespre, que no es pot traslladar. L’Ajuntament ha indicat a Twitter que els serveis d’emergència treballen per restablir els desperfectes.

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit ha informat que la BP-2121 ha calgut tallar-la a l’altura de Vilafranca per la caiguda d’arbres que ha comportat la tempesta.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades