Mor a Girona la nena ferida per la calamarsada que va afectar ahir el Baix Empordà i Pla de l’Estany

Imatge cedida per una persona que aguanta amb la mà una pedra que va caure aquest dimarts a la tarda a Corcà.

31/08/2022

La nena traslladada a l’hospital Josep Trueta de Girona ha mort aquesta matinada per les ferides en la pedregada d’ahir al vespre a la Bisbal d’Empordà, segons han confirmat fonts de l’hospital a l’ACN. Una segona pacient atesa al centre ha rebut l’alta en les darreres hores. Una forta calamarsada va afectar ahir el municipi baixempordanès, trencant vidres de cotxes i teulats de cases. La tempesta va ser curta, però va deixar un gran nombre de desperfectes en poca estona. D’altra banda, diverses persones van resultar ferides i van ser ateses al CAP de la localitat. Alguns veïns asseguren que el diàmetre de les pedres arribava als 11 cm.

En qüestió d’entre deu i quinze minuts la Bisbal d’Empordà ha quedat tenyida de blanc per la calamarsada que ha caigut al municipi. Provenia del Pla de l’Estany on ja ha provocat destrosses com ara trencar el vidre d’alguns cotxes. Al seu pas pel Gironès, la tempesta també ha deixat pedres de dimensions considerables i quan ha arribat al Baix Empordà ha estat quan ha agafat més importància.

Alguns veïns asseguren que el diàmetre de les pedres arribava als 11 cm, una fita que podria ser rècord a Catalunya segons apunten alguns meteoròlegs. A causa de les tempestes, els Bombers han rebut 23 avisos al Baix Empordà, 21 a la Bisbal d’Empordà i 2 a Forallac. Els Bombers s’han trobat amb teules trencades i alguns cables caiguts. Una de les afectacions més importants és la claraboia despresa al carrer Ample.

L’alcaldessa accidental de la Bisbal d’Empordà, Carme Vall, ha explicat en una entrevista a Catalunya Informació que no recordava una pedregada tan important com la d’aquest dimarts al vespre. De fet, això ha provocat que una nena s’hagi traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona després de rebre un impacte per una pedra. A més hi ha diversos ferits lleus, que encara no s’han comptabilitzat, que s’han atès al CAP del municipi per ferides causades per la pedregada.

A banda de les persones ferides, molts dels cotxes que hi havia aparcats al carrer han patit les destrosses de la tempesta. Capons abonyegats i vidres trencats és la tònica dominant als carrers de la Bisbal arran de la pedregada d’aquest dimarts al vespre.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades