La inflació cau quatre dècimes a l’Estat durant l’agost i se situa en el 10,4%, segons l’IPC avançat

La variació s'explica pel descens dels preus dels carburants i dels combustibles líquids
Arxiu / Foto: Gemma Tubert / Gerard Vilà

30/08/2022

La inflació a l’Estat va caure quatre dècimes a l’agost i la variació anual es va situar en el 10,4%, segons l’IPC avançat elaborat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En cas de confirmar-se aquesta dada, que serà definitiva el pròxim 13 de setembre, suposarà una taxa lleugerament inferior al 10,8% del juliol. Aquesta evolució s’explica pel descens dels preus dels carburants, que a l’agost de l’any passat van pujar, i en menor mesura, a la caiguda dels combustibles líquids, superior al registrat el 2021. En canvi, ha destacat l’augment dels preus, entre d’altres, de l’electricitat, l’alimentació, la restauració i els paquets turístics.

Pel que fa la inflació subjacent, que no té en compte els aliments no elaborats ni els productes energètics, va pujar tres dècimes, fins al 6,4%. Si aquesta dada també es confirma, seria la més alta des del gener des del 1993. D’altra banda, els preus de consum van registrar a l’agost una taxa mensual del 0,1% a l’agost en comparació al juliol. Per últim, l’IPC Harmonitzat del mes d’agost es va situar en el 10,3%, quatre dècimes per sota el mes anterior.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Google pateix una caiguda d’una hora a nivell mundial

Flash: Google pateix una caiguda d’una hora a nivell mundial

Cap a les nou d'aquesta nit, els serveis de Google han patit una interrupció en alguns països del món, informen diversos mitjans internacionals. Gmail,  Youtube op Google Maps són dos dels serveis que han deixat de funcionar momentàniament. No obstant això,...

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

UBS compra Credit Suisse per més de 3.000 milions d’euros

Gerard Artigas / Barcelona - El banc suís UBS ha comprat el seu principal competidor financer al país, Credit Suisse, per 3.000 milions de francs, uns 3.010 milions d'euros. L'acord l'ha anunciat en una roda de premsa aquest diumenge el Consell Federal de Suïssa...