Mor als 58 anys l’escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà

Premi Nacional de Cultura, col·laborava amb diversos mitjans i havia de publicar un llibre aquesta tardor

27/08/2022

L’escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà ha mort aquest dissabte als 58 anys, segons han informat diversos mitjans amb els quals havia col·laborat al llarg de la seva trajectòria professional i han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts del món editorial. Les citades fonts han explicat que Pagès estava treballant en un nou llibre amb aquesta tardor com a data prevista de publicació.

Nascut a Figueres el 1963, va guanyar la Biennal de Barcelona el 1989 i el 1997 va publicar la seva novel·la més exitosa, ‘Carta a la reina d’Anglaterra’. Havia col·laborat amb els diaris ‘El Punt Avui’ i ‘El Periódico’, la revista ‘Presència’ i el digital cultural ‘Núvol’, entre altres, i havia exercit de professor a la Universitat Ramon Llull (URL). El 2013 va rebre el Premi Sant Jordi d’Òmnium Cultural per ‘Dies de frontera’ i la Generalitat el va distingir amb el Premi Nacional de Cultura l’any 2014.

Veus com les de la presidenta de Junts, Laura Borràs, que va ser consellera de Cultura, n’han lamentat la pèrdua. També la seva successora al Departament, l’exconsellera Mariàngela Vilallonga, que ha posat en valor la “molt bona obra feta que el sobreviurà”. La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha destacat el perfil de “gran crític i escriptor” de Pagès, així com la seva afició al joc de cartes whist.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor la reina Elisabet II, la monarca més longeva del Regne Unit

Mor la reina Elisabet II, la monarca més longeva del Regne Unit

Elisabet II, la monarca més longeva en la història del Regne Unit, ha mort aquest dijous al castell de Balmoral, a Escòcia, segons ha anunciat la família reial a través de les xarxes socials. "La reina ha mort en pau a Balmoral aquesta tarda. El rei i la reina consort...

Mor als 92 anys Mikhaïl Gorbatxov, últim president de l’URSS

Mor als 92 anys Mikhaïl Gorbatxov, últim president de l’URSS

Mikhaïl Gorbatxov, últim president de la URSS, ha mort aquest dimarts als 92 anys a l'Hospital Clínic Central de Moscou "després d'una malaltia greu i llarga", segons ha informat el mateix centre sanitari en un missatge que recull l'agència de notícies russa Interfax....