Mor als 58 anys l’escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà

Premi Nacional de Cultura, col·laborava amb diversos mitjans i havia de publicar un llibre aquesta tardor

27/08/2022

L’escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà ha mort aquest dissabte als 58 anys, segons han informat diversos mitjans amb els quals havia col·laborat al llarg de la seva trajectòria professional i han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts del món editorial. Les citades fonts han explicat que Pagès estava treballant en un nou llibre amb aquesta tardor com a data prevista de publicació.

Nascut a Figueres el 1963, va guanyar la Biennal de Barcelona el 1989 i el 1997 va publicar la seva novel·la més exitosa, ‘Carta a la reina d’Anglaterra’. Havia col·laborat amb els diaris ‘El Punt Avui’ i ‘El Periódico’, la revista ‘Presència’ i el digital cultural ‘Núvol’, entre altres, i havia exercit de professor a la Universitat Ramon Llull (URL). El 2013 va rebre el Premi Sant Jordi d’Òmnium Cultural per ‘Dies de frontera’ i la Generalitat el va distingir amb el Premi Nacional de Cultura l’any 2014.

Veus com les de la presidenta de Junts, Laura Borràs, que va ser consellera de Cultura, n’han lamentat la pèrdua. També la seva successora al Departament, l’exconsellera Mariàngela Vilallonga, que ha posat en valor la “molt bona obra feta que el sobreviurà”. La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha destacat el perfil de “gran crític i escriptor” de Pagès, així com la seva afició al joc de cartes whist.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor l’escriptor Antonio Gala

Mor l’escriptor Antonio Gala

L'escriptor Antonio Gala, considerat un dels referents literaris espanyols contemporanis, ha mort avui als 92 anys a Còrdova. El poeta i novel·lista feia anys estava allunyat de la vida pública, dins la seu de la seva fundació, Corpus Christi. Un agreujament de la...

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

Flash: Mor la cantant Tina Turner als 83 anys

La cantant nord-americana Tina Turner, coneguda com la reina del Rock, ha mort avui als 83 anys a la seva casa de Suïssa, segons informa la premsa britànica. The Telegraph pública que en els últims set anys ha patit càncer i el 2017 va patir un trasplantament de...