Mor als 58 anys l’escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà

Premi Nacional de Cultura, col·laborava amb diversos mitjans i havia de publicar un llibre aquesta tardor

27/08/2022

L’escriptor i crític literari Vicenç Pagès Jordà ha mort aquest dissabte als 58 anys, segons han informat diversos mitjans amb els quals havia col·laborat al llarg de la seva trajectòria professional i han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts del món editorial. Les citades fonts han explicat que Pagès estava treballant en un nou llibre amb aquesta tardor com a data prevista de publicació.

Nascut a Figueres el 1963, va guanyar la Biennal de Barcelona el 1989 i el 1997 va publicar la seva novel·la més exitosa, ‘Carta a la reina d’Anglaterra’. Havia col·laborat amb els diaris ‘El Punt Avui’ i ‘El Periódico’, la revista ‘Presència’ i el digital cultural ‘Núvol’, entre altres, i havia exercit de professor a la Universitat Ramon Llull (URL). El 2013 va rebre el Premi Sant Jordi d’Òmnium Cultural per ‘Dies de frontera’ i la Generalitat el va distingir amb el Premi Nacional de Cultura l’any 2014.

Veus com les de la presidenta de Junts, Laura Borràs, que va ser consellera de Cultura, n’han lamentat la pèrdua. També la seva successora al Departament, l’exconsellera Mariàngela Vilallonga, que ha posat en valor la “molt bona obra feta que el sobreviurà”. La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha destacat el perfil de “gran crític i escriptor” de Pagès, així com la seva afició al joc de cartes whist.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Mor el director de cinema Agustí Villaronga als 69 anys

Mor el director de cinema Agustí Villaronga als 69 anys

El director de cinema Agustí Villaronga ha mort aquest diumenge de matinada als 69 anys, segons ha confirmat l’Acadèmia del Cinema Català en un comunicat. El també guionista es va donar a conèixer popularment amb l’adaptació homònima de la novel·la d’Emili Teixidor...

Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

Mor l’històric sindicalista Nicolás Redondo, als 95 anys

L'històric líder sindicalista d'UGT Nicolás Redondo ha mort als 95 anys a Madrid, segons ha confirmat el mateix sindicat. Redondo va néixer a Barakaldo, al País Basc, el 1927 i mentre exercia de treballador metal·lúrgic es va afiliar a la UGT i al PSOE el 1945. Va ser...