Presó per al conductor que va atropellar un grup de ciclistes a Castellbisbal i va provocar la mort de dos d’ells

La jutgessa considera que hi ha risc de fuga i de reiteració delictiva
El detingut pert l’atropellament mortal d’un grup de ciclistes a Castellbisbal, surt dels Jutjats de Rubí en direcció a la presó. / Autor: Jordi Pujolar

23/08/2022


La jutgessa de Rubí ha decidit aquest dimarts enviar a presó sense fiança el conductor que diumenge va atropellar un grup de ciclistes a Castellbisbal i va provocar la mort de dos d’ells, segons ha pogut saber l’ACN. El detingut ha passat a disposició judicial aquest migdia i la decisió s’ha conegut a un quart de sis de la tarda. L’investigat ha respost només les respostes del seu advocat i ha reconegut ser el conductor del vehicle, però ha assegurat que havia estat un accident i que havia estat involuntari. Tant la fiscalia com l’acusació particular han demanat presó provisional, i la jutgessa hi ha estat d’acord perquè considera que hi ha risc de fuga i també de reiteració delictiva.

Segons la resolució del jutjat d’instrucció número 5 de Rubí, es pot inferir “racionalment” un risc de fuga tenint en compte el resultat de l’atropellament i les penes de presó que se li poden demanar. Però a més, la jutgessa destaca que la “pròpia conducta de l’investigat denota un absolut menyspreu per la norma, així com per la vida i integritat alienes, ja que ja abandonar el lloc de l’accident amb coneixement de l’elevadíssima probabilitat d’haver mort algun dels ciclistes”.

En aquest sentit, la jutgessa creu que no es pot descartar que repeteixi la seva conducta de fugir i deixi de comparèixer en altres fases del procediment. Però a més, també argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva, ja que el detingut té pendents de compliment dues condemnes per conduir sense permís i malgrat tot condueix, el que “denota un absolut menyspreu per la norma i el compliment de les resolucions judicials”.

Així mateix, subratlla que l’investigat circulava sota els efectes de les drogues, el que “evidencia la seva indiferència per la seva pròpia vida i la dels altres”.

Tant la fiscalia com l’acusació particular havien demanat també la presó provisional per al detingut, que circulava sense permís de conduir, a una velocitat superior a la permesa i amb “símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les drogues”. El seu advocat, en canvi, considera que hi havia mesures cautelars més adients, com ara prohibir-li la conducció, però la jutgessa ha recordat en la seva resolució que ja ho tenia prohibit quan va provocar l’accident.

El conductor va envair el carril contrari, per on circulaven els ciclistes, tot i que és un tram per on està prohibit avançar. No va fer cap maniobra per evitar la col·lisió, destaca la resolució judicial.

Ell mateix ha reconegut ser el conductor del vehicle, però a més hi ha una testimoni que el va veure circular minuts després amb el cotxe rebentat que l’ha reconegut fotogràficament, així com altres testimonis que ubiquen el cotxe en el lloc de l’accident i van veure la fugida. El cotxe és propietat de la seva parella, i aquesta ha manifestat en dependències policials que el matí dels fets no tenia les claus a la seva bossa. També hi ha càmeres de seguretat de l’estació de ferrocarrils que situen el vehicle en el lloc de l’accident.

L’atropellament va tenir lloc a la C-243c, deixant dues víctimes mortals de 66 i 72 anys i tres ferits, un dels quals en estat crític. El detingut ha arribat als jutjats dins del vehicle policial i quan ha sortit acompanyat dels agents, la seva parella – que estava fora – li ha expressat el seu suport.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades