El Tribunal d’Estrasburg va rebutjar suspendre l’eutanàsia del pistoler de Tarragona, prevista aquest dimarts

El sindicat USPAC anuncia que mantindrà obert el procés fins que la instància es pronunciï sobre el fons del cas

23/08/2022

El Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg ha rebutjat suspendre de forma cautelar l’eutanàsia del pistoler de Tarragona tal com va demanar el sindicat USPAC, que representa dos mossos ferits durant els fets. Segons ha avançat a Cadena Ser i han confirmat a l’ACN fonts del sindicat, la petició presentada divendres passat per evitar l’eutanàsia, després que aquesta fos acceptada pel Tribunal Constitucional, va ser rebutjada des d’Estrasburg la mateixa tarda. El tribunal sosté que només aplica la suspensió en casos urgents de deportació i extradició quan la víctima pateix un risc real. L’eutanàsia d’Eugen Sabau, ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa després de ferir a trets dos excompanys i dos mossos, està prevista aquest dimarts.

Fonts del sindicat USPAC han anunciat que, més enllà del rebuig a la suspensió de les mesures cautelars, que tanca qualsevol possibilitat jurídica d’ajornar l’eutanàsia, el sindicat seguirà personat en el procés obert al Tribunal d’Estrasburg perquè es pronunciï sobre el fons de la qüestió. Un procediment que podria allargar-se alguns anys. Consideren que davant del dret de l’investigat a morir davant de les greus seqüeles físiques patides arran de la seva captura ha de prevaldre el dret a la tutela judicial efectiva de les víctimes.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades