Cinc detinguts a Lloret per estafar simulant ser empresaris d’alt standing

Lliuraven els diners en un lloc públic perquè la víctima no pogués fer comprovacions i li lliuraven facsímils o simplement retallades de paper.

22/08/2022

La Policia Nacional han desarticulat a Lloret del Mar (Girona) un grup itinerant dedicat, presumptament, a estafes “Rip Deal”. Hi ha cinc persones detingudes -quatre homes i una dona, tots pertanyents al mateix nucli familiar- i s’han realitzat quatre registres en què s’han trobat 11 rellotges d’alta gamma, valorats en més de 230.000 euros, i gran quantitat de joies.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia recollida al maig a una comissaria de districte de Madrid per una estafa de criptomoneda. Segons el relat, la víctima havia publicat un anunci per a la venda d’un pis i, quan els autors van contactar amb l’autor de l’anunci, li van oferir un benefici extra mitjançant un negoci de canvi de bitcoin a diners en efectiu. El negoci es va dur a terme però els diners entregats pels estafadors van resultar ser bitllets fraudulents. La víctima no va poder observar amb deteniment l’originalitat del paper moneda en fer-se la transacció en un espai públic.

Es feien passar per empresaris de “alt standing”

Després de mesos d’investigacions, els agents van poder conèixer amb detall el modus operandi, l’estructura i el funcionament del grup criminal d’origen ítalocroat. Els membres d’aquesta organització es feien passar per empresaris d’alt standing en algun país estranger i enganyaven la víctima per fer una transacció –compra d’un immoble de luxe, rellotges d’alta gamma, articles d’or o pedres precioses en grans quantitats -. Durant el negoci pactaven elevar el preu de mercat, amb la condició que el venedor accedís a canviar-los paper moneda d’elevat valor per un altre de més petit, al·legant que al seu país és difícil fer aquesta gestió. Els bitllets que els estafadors donaven a les víctimes eren facsímils o simplement retallades de paper, a excepció d’una petita quantitat que utilitzaven per enganyar durant la transacció.

Els investigadors van comprovar que tots els membres del grup, pertanyents al mateix nucli familiar, vivien a la localitat de Lloret del Mar (Girona). Entre aquests s’intercanviaven vehicles i mercaderies i viatjaven junts per tot Europa per cometre els fets delictius.

Actuaven a Espanya i altres països de la Unió Europea

Els agents van constatar que es tractava d’un grup de caràcter itinerant, establert a la província de Girona, que cometia els il·lícits al llarg de tota la geografia espanyola i altres països de la Unió Europea.

Després d’analitzar tota la informació recopilada, els investigadors van dur a terme el corresponent dispositiu operatiu i van detenir cinc membres del clan a Lloret del Mar. Allà es van dur a terme quatre registres en què es van trobar, amagats en un sostre fals, 11 rellotges de alta gamma valorats en més de 230.000 euros. A més, van ser intervingudes gran quantitat de joies, diners en efectiu i un justificant de moviment de moneda virtual.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...