Cinc detinguts a Lloret per estafar simulant ser empresaris d’alt standing

Lliuraven els diners en un lloc públic perquè la víctima no pogués fer comprovacions i li lliuraven facsímils o simplement retallades de paper.

22/08/2022

La Policia Nacional han desarticulat a Lloret del Mar (Girona) un grup itinerant dedicat, presumptament, a estafes “Rip Deal”. Hi ha cinc persones detingudes -quatre homes i una dona, tots pertanyents al mateix nucli familiar- i s’han realitzat quatre registres en què s’han trobat 11 rellotges d’alta gamma, valorats en més de 230.000 euros, i gran quantitat de joies.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia recollida al maig a una comissaria de districte de Madrid per una estafa de criptomoneda. Segons el relat, la víctima havia publicat un anunci per a la venda d’un pis i, quan els autors van contactar amb l’autor de l’anunci, li van oferir un benefici extra mitjançant un negoci de canvi de bitcoin a diners en efectiu. El negoci es va dur a terme però els diners entregats pels estafadors van resultar ser bitllets fraudulents. La víctima no va poder observar amb deteniment l’originalitat del paper moneda en fer-se la transacció en un espai públic.

Es feien passar per empresaris de “alt standing”

Després de mesos d’investigacions, els agents van poder conèixer amb detall el modus operandi, l’estructura i el funcionament del grup criminal d’origen ítalocroat. Els membres d’aquesta organització es feien passar per empresaris d’alt standing en algun país estranger i enganyaven la víctima per fer una transacció –compra d’un immoble de luxe, rellotges d’alta gamma, articles d’or o pedres precioses en grans quantitats -. Durant el negoci pactaven elevar el preu de mercat, amb la condició que el venedor accedís a canviar-los paper moneda d’elevat valor per un altre de més petit, al·legant que al seu país és difícil fer aquesta gestió. Els bitllets que els estafadors donaven a les víctimes eren facsímils o simplement retallades de paper, a excepció d’una petita quantitat que utilitzaven per enganyar durant la transacció.

Els investigadors van comprovar que tots els membres del grup, pertanyents al mateix nucli familiar, vivien a la localitat de Lloret del Mar (Girona). Entre aquests s’intercanviaven vehicles i mercaderies i viatjaven junts per tot Europa per cometre els fets delictius.

Actuaven a Espanya i altres països de la Unió Europea

Els agents van constatar que es tractava d’un grup de caràcter itinerant, establert a la província de Girona, que cometia els il·lícits al llarg de tota la geografia espanyola i altres països de la Unió Europea.

Després d’analitzar tota la informació recopilada, els investigadors van dur a terme el corresponent dispositiu operatiu i van detenir cinc membres del clan a Lloret del Mar. Allà es van dur a terme quatre registres en què es van trobar, amagats en un sostre fals, 11 rellotges de alta gamma valorats en més de 230.000 euros. A més, van ser intervingudes gran quantitat de joies, diners en efectiu i un justificant de moviment de moneda virtual.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Troben una jove de 21 anys morta en un pis de Campdevànol

Troben una jove de 21 anys morta en un pis de Campdevànol

Els Mossos d'Esquadra han localitzat una jove de 21 anys morta en un pis del carrer Puntarró de Campdevànol, al Ripollès, segons ha confirmat l'Ajuntament, que també ha indicat que la víctima era veïna del poble. La policia ha rebut l'avís cap a quarts de tres de la...

Els Mossos investiguen un homicidi a Sant Adrià del Besòs

Els Mossos investiguen un homicidi a Sant Adrià del Besòs

Els Mossos d'Esquadra investiguen un homicidi que s'ha produït a última hora del vespre d'aquest dilluns a Sant Adrià del Besòs. Segons ha pogut saber l'ACN, el crim ha passat a la via pública, al barri de la Mina, i la policia catalana està investigant els fets. La...