Detenen un home per les amenaces de mort a una rapera musulmana que va defensar els drets del col·lectiu LGTBI a TikTok

L'investigat, que residia a Birmingham, és arrestat a l'aeroport de Barajas per ordre dels Mossos

11/08/2022

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Nacional, han detingut un home per amenaces de mort cap a una rapera catalana i per un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. La Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació dels Mossos va començar una investigació el juny passat per les amenaces d’extrema gravetat cap una dona musulmana que havia defensat els drets de les persones LGTBI en un vídeo publicat a TikTok. Els Mossos van identificar-ne l’autor i, la setmana passada, amb la col·laboració de la Policia Nacional, se’l va detectar a l’aeroport de Barajas quan arribava d’un vol amb destinació Madrid i se’l va detenir. L’investigat residia actualment a la ciutat anglesa de Birmingham.

Miss Raisa, nom artístic d’Imane Raissali, va publicar un vídeo a TikTok en què donava una visió inclusiva com a musulmana de l’homosexualitat i de la comunitat LGTBI. Arran d’aquesta publicació, va rebre insults humiliants i degradants que lesionaven la seva dignitat com a dona musulmana, fets per un home a través de les xarxes socials. L’home va proferir amenaces de mort contra la rapera i en justificava la decapitació i l’assassinat, basant-se en suposats arguments religiosos.

La investigació dels Mossos va permetre comprovar el delicte i identificar-ne plenament l’autor, un home jove amb diversos perfils a les xarxes socials en què es presentava com a consultor i predicador d’afers religiosos. El detingut tenia antecedents per un delicte d’odi cap al col·lectiu LGTBI i per antisemitisme, pel qual ja havia estat detingut el 2021.

Després de passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Madrid, el detingut va quedar en llibertat amb la prohibició d’apropar-se a menys de 1.000 metres de la víctima; la prohibició de comunicar-s’hi; retirada del passaport; prohibició de sortir del país i d’utilitzar internet fins que hi hagi sentència ferma.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...