Suspesa la circulació de trens AVE entre Figueres, Barcelona i Camp de Tarragona per un robatori de 600 metres de cable

El servei es restableix entre Madrid i l'estació tarragonina amb la sortida trens de Renfe i de Ouigo

08/08/2022

La circulació de trens d’alta velocitat es troba suspesa a la línia Figueres Vilafant-Barcelona-Madrid. El robatori de 600 metres de cable de fibra òptica a la infraestructura entre l’Arboç i la Pobla de Montornès ha obligat a aturar el pas d’una dotzena de trens del corredor d’alta velocitat que passa per Barcelona. Renfe està redirigint els viatgers de Figueres i Girona cap a la capital catalana a través de Rodalies. Fonts d’Adif han confirmat que a les 8.25 h s’ha restablert la circulació entre Madrid, Saragossa i el Camp de Tarragona, amb la sortida de trens de Renfe i Ouigo. Els viatgers amb destinació a la capital poden viatjar fins al Camp de Tarragona, on finalitzarà el trajecte.

Segons l’empresa pública, el servei es podria restablir a mig matí de manera progressiva, cosa que implica que fins llavors es veuran afectats 20 trens a Renfe.

Els viatgers afectats per la incidència podran canviar el bitllet o anul·lar-lo sense cap cost. Segons l’empresa pública, no és possible establir un servei alternatiu per carretera “per la logística pròpia de les companyies d’autocars”.

L’acte vandàlic ha tingut lloc la matinada passada. “Cap a les 2.30 h s’han detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, detectors de caigudes d’objectes i altres dispositius de seguretat entre l’Arboç i Figueres”, ha explicat el portaveu d’Adif, Dani Martínez, a l’ACN.

Tècnics de la companyia s’han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies en un tram d’uns 200 metres de longitud entre l’Arboç i La Pobla de Montornès. Segons les primeres estimacions, s’haurien robat uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització.

Adif, que ha condemnat “enèrgicament” l’acte vandàlic, ja ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra els fets i ha comunicat a les empreses operadores, Renfe i Ouigo, la suspensió del tràfic ferroviari entre les estacions del Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant. Al seu torn, les operadores han traslladat a Adif la supressió del servei en tota la línia d’alta velocitat.

Diversos equips d’Adif estan treballant per agilitzar la posada en marxa de la línia i assenyalen la “gravetat” dels danys així com les complexes tasques de reposició de les instal·lacions malmeses.


PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades